за установяване на всички факти и обстоятелства около (БФС), провел

...
за установяване на всички факти и обстоятелства около (БФС), провел
Коментари Харесай

Викат и кмета на София да отговаря за кървавия протест срещу БФС


за определяне на всички обстоятелства и условия към (БФС), провел се на 16 ноември предходната година, ще предложения за идващото си съвещание кметът на София Васил Терзиев . Това стана ясно по време на днешното съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание.

Иначе от Столичната община участваха Красимир Димитров, шеф на " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура, и Мариела Найденова, шеф на дирекция " Сигурност " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Димитров посочи пред народните представители във краткотрайната комисия, че Столичната община е предупреждавала няколко пъти Министерство на вътрешните работи, че ще има ескалация на митинга против управлението на БФС. Освен това от Столичната община получили писмо от Столична дирекция на вътрешните работи, в което се казвало, че по информация от медиите се очаквали нерегламентирани митинги, само че Столична дирекция на вътрешните работи заявили, че ще опазят публичния ред и естественото придвижване по пътищата.
 Министерство на вътрешните работи икономисало на агитките против БФС да станат на кълбета
Министерство на вътрешните работи икономисало на агитките против БФС да станат на кълбета

Калин Стоянов не съжалява, че служителите на реда са се презастраховали с водни оръдия

Димитров съобщи, че когато е видял протестиращите на " Орлов мост ", още тогава се опитал да приказва с тях да пропущат колите със специфичен режим на придвижване, само че видял, че стачкуващите почнали да поставят маски, нямало връзка с тях и митингът ескалирал.

Столичната община са държали осведомен кмета на София Васил Терзиев при всяко едно деяние на протестиращите по време на кървавия митинг против управлението на БФС. Кметът на София тъкмо в този миг обаче не трябвало да идва на митинга. Кметът е политическо лице и когато дойде на митинг, може да ускори въздействието на хората отрицателно или позитивно към дадената персона.
 При митинги служителите на реда маркирани на всички места, с цел да няма принуждение
При митинги служителите на реда маркирани на всички места, с цел да няма принуждение

Три министерства създават законови промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР