За успокоение на гражданите в следващите 3 месеца цените както

...
За успокоение на гражданите в следващите 3 месеца цените както
Коментари Харесай

Иван Иванов успокоява: Цените на тока и парното за бита остават такива още три месеца

За утешение на жителите в идващите 3 месеца цените както на електрическата енергия, по този начин и на парното, и топлата вода ще останат непроменени . В това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в Министерски съвет, отдаден на ограниченията за енергетиката.

Всичките ограничения, оповестени от Стефан Янев касаят всички небитови консуматори . За битовите консуматори според Закона за енергетиката, цената за електрическата енергия за бита е .
 Над 40% от българите ще студуват през зимата
Над 40% от българите ще студуват през зимата

България е втора в Европейски Съюз по енергийна беднотия

Иванов изясни, че сега има огромно придвижване на цените както на интернационалните тържища, по този начин и на българската електроенергийна борса. Както КЕВР, по този начин и държавното управление още от месец ноември ще се постараят да доближат до избрани решения , които да понижат във вероятния размер нарастването на цената на електрическата и на топлинната сила. Това КЕВР го правили постоянно, щели да го създадат и в този момент, увери Иванов.

По думите му това, което не може да се промени, е цената на въглеродните излъчвания , които се търгуват на платформата в Брюксел, както и цената на природния газ . Той се надява цената на природния газ да намалее с увеличение на количествата на доставките, както е предложил . Намаляването на цената на природния газ ще докара освен до понижаване на цената на топлинната сила, само че и цената на електрическата сила, изясни Иванов.

КЕВР са с отворена врата, ще прегледат всички ограничения, ще преценяват техния резултат и ще вземат най-хубавото решение за жителите на България.
 Красимир Дачев: Очаква ни Виденова зима
Красимир Дачев: Очаква ни Виденова зима

Бизнесът чака цената на тока да доближи в края на годината 500 лева

КЕВР в границите на набелязаните ограничения поема ангажимент за смяна на два подзаконови нормативни акта - Наредбата за лицензирани действия в енергетиката и Методиката за установяване на цената на балансиращата сила. КЕВР ще постави всички старания, когато трансформира наредбата за лицензирани действия в енергетиката да ги направи в цялостно сходство с европейските.
 С втора актуализация Янев предлага да компенсира бизнеса за цената на тока
С втора актуализация Янев предлага да компенсира бизнеса за цената на тока

Настоя да стартира експертен диалог за плана на АЕЦ " Белене "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР