За услугите няма да се плаща допълнителноДосега имаше проблем с

...
За услугите няма да се плаща допълнителноДосега имаше проблем с
Коментари Харесай

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС

За услугите няма да се заплаща в допълнение


Досега имаше проблем с авторските права


Телевизия ще може да гледаме на таблета и мобилния си телефон и при пътешестване в страните от Европейски Съюз, в случай че имаме абонамент за тази услуга в България. От април влиза в действие нов правилник на Европейски Съюз за трансгранична преносимост на платените услуги за онлайн наличие.

Той ще даде опция на жителите да пътуват в страните от Европейски Съюз с цифровите си абонаменти. Т.е., когато пътуват из целия съюз, хората ще имат достъп до филми, спортни излъчвания, игри и електронни книги, които са закупили в родната си страна. Заедно с премахването на таксите за роуминг това е значима стъпка напред в основаването на обединен дигитален пазар, който носи изгода на всички жители.

Вчера новите правила бяха показани от Андрус Ансип, вицепрезидент на Европейската комисия за цифровия обединен пазар, на особено събитие в Европейския парламент, на което участваха представители на европейски телевизионни оператори и евродепутати.

Регламентът ще се ползва към всички услуги за онлайн наличие, които се дават против възнаграждение. Радио- и телевизионните оператори със свободен (безплатен) достъп, като да вземем за пример някои публични радио- и телевизионни оператори, ще могат да се възползват от регламента, при изискване че ревизират коя е страната на престояване на своите клиенти.

Досегашните спънки пред трансграничната преносимост на онлайн услугите произтичаха от обстоятелството, че правата за предаване на наличието, предпазено с авторско право, като аудио-визуални творби да вземем за пример, както и правата за спортни събития, които съставляват в допълнение наличие, постоянно са лицензионни за съответната територия. Доставчиците на онлайн услуги могат да обслужват единствено избрани пазари. Новият правилник ще подсигурява, че по време на командировка, отмора или краткотраен престой на студенти в страните от Европейски Съюз, българите ще имат достъп до абонаменти, за които са платили в родината си. Като използването на онлайн наличието не би трябвало да е обвързвано с спомагателни разноски от страна на клиентите. В резултат на новите правила ще можем да гледаме българските вести, сериали и предаваните по каналите мачове по време на отмора или командировка в страните от Европейски Съюз, в случай че имаме абонамент да ги гледаме онлайн в България. За да се избегнат злоупотреби, доставчиците на онлайн услуги ще могат да наблюдават дали клиентите фактически единствено краткотрайно обитават в друга страна от Европейски Съюз. Новият правилник ще усъвършенства конкуренцията, като предизвиква нововъведенията в онлайн услугите и притегля повече консуматори, бяха част от претекстовете за приемането му.

Андрус Ансип:


Творците ще печелят повече


 02-01-2 Не е правилно, че “артистите, филмовите дейци и създателите ще получат по-малко пари”, като се вкара правилото за преносимост на платеното онлайн наличие, написа в блог преди дни вицепрезидентът на Европейската комисия за цифровия обединен пазар Андрус Ансип. Напротив, съгласно него създавайки условия за по-широко разпространяване, основателите на наличие ще печелят повече. Ансип цитира статистика, съгласно която 67% от филмите, създавани през днешния ден в Европа, се демонстрират единствено в една страна. Искаме да улесним разпространяването на лицензирани материали, написа той. Не е правилно, че Европейска комисия желае да “принуди телевизионните оператори да дават гратис цялото си съдържание”, уточни Андрус Ансип.

Превенция против злоупотреби


Проверяваме в интернет информация за ипотеки


Слагат на документите неповторим код

 Зорница Даскалова Зорница Даскалова
Вече можем да ревизираме онлайн достоверността на удостоверения за тежести върху парцел. От през вчерашния ден Агенцията по вписванията вкара нова безвъзмездна услуга, посредством която жителите могат да ревизират по електронен път дали удостоверението подхожда на действителните тежести върху парцела, оповестиха от пресцентъра на организацията.
Мярката се вкарва като предварителна защита против злоупотреби от страна на недобросъвестни брокери. При покупка на апартамент клиентът към този момент елементарно може да ревизира дали документът за съществуване на тежести върху парцела е същински. Така ще се предотврати опцията да си купите парцел с ипотека, за който неточен брокер ви е убедил, че всичко с жилището е наред и то няма тежести.
 При покупка на парцел онлайн ще може да ревизираме дали удостоверението за съществуване или липса на ипотека е същинско. Снимка: Пламен Стоименов При покупка на парцел онлайн ще може да ревизираме дали удостоверението за съществуване или липса на ипотека е същинско. Снимка: Пламен Стоименов
Всяко издадено уверение от имотния указател на Агенцията по вписванията след 19 март 2018 година ще носи неповторим буквено-цифрен код с дължина 12 знака. Комбинацията ще съдържа числа и основни латински букви. След въвеждането на кода всеки консуматор ще може да извърши онлайн инспекция дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенцията по вписванията. Проверката за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и е-поща за връзка при нужда, е налична на уеб страницата на https://uwt.registryagency.bg/.

Това не е първата онлайн услуга, която Агенцията по вписванията започва в границите на месеца. Целта на структурата е да спре опашките в организацията и да понижи до най-малко административната тежест при подписване на покупко-продажби с парцели, разясниха специалистите на изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

От 2019 година


Нови девет онлайн услуги в имотния указател


Нови девет онлайн услуги ще отстранен административната тежест в имотния указател. От средата на 2019 година ще можем да плащаме за услуги на регистъра напълно електронно, без да са нужни сканирани документи, както сега. Агенцията по вписванията ще ни известява с имейл за промени в партидата за избран парцел, в случай че сме заинтригувана страна по дадена договорка.

Ще може да получаваме онлайн и редица документи – преписи, удостоверения за лице, парцел или интервал, както и ще имаме онлайн достъп до други административни услуги, като да вземем за пример калкулатор, който ще пресмята дължимите такси към Агенцията по вписванията. Регистърът ще може да дава информация за данъчни цели на всички държавни институции, в това число и на общините, посочи Йорданка Мравкова, координатор на плана.

Информация


Правим информация за компании от страните в общността


Българският търговски указател ще бъде обвързван със системата на централните, комерсиалните и дружествените регистри в Европейския съюз (BRIS), планува план на Агенцията по вписванията на стойност 1,9 млн. лева, от които 1,6 млн. лева са европейско финансиране. След като бъдат свързани дата регистъра, информацията за компании в Европейския съюз ще бъде налична и за българи. Както и чужденците в Европейски Съюз ще имат достъп до информацията за българските сдружения. Проектът планува в системата да бъде вграден регистърът на юридическите лица с нестопанска цел, да се интегрира комерсиалният указател с имотния и да се облекчи достъпът до информацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР