За управляващите и за ГЕРБ особено всяко отлагане на предсрочните

...
За управляващите и за ГЕРБ особено всяко отлагане на предсрочните
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Промяната идва и ние можем да я поведем

За ръководещите и за ГЕРБ изключително всяко отсрочване на предварителните избори е в тяхна щета, съобщи в предаването „ Неделя 150 “ депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин – ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в Народното събрание. Той се аргументира с данните на социологически организации, които демонстрират непрекъснат спад в рейтинга на ГЕРБ.
   
Според левицата предварителните избори са неизбежни. Вигенин акцентира, че това не е единствено оценка на партията, а и на жителите, а стабилността я „ клати “ самото държавно управление:

„ Основните проблеми пред държавното управление ги основава самата ръководеща коалиция. Тя не се занимава с политика, не споделя с жителите какви промени счита да прави, къде желае да заведе страната. Единствените мнения, които чуваме от ръководещите в последната година, са кой какви постове ще заема, кой какви кавги развива между тях. Хората се умориха от това. Това е едно безчинство, което мисля, че е време към този момент да завърши. Колкото и да се отблъсква във времето, това няма по какъв начин да продължи. Всички стартират да го усещат към този момент “.

Предсрочните избори зависят от ръководещото болшинство, акцентира Вигенин и добави мнението си, че е въпрос на осъзнаване от тяхна страна. Според него първите сигнали в тази посока към този момент са пристигнали, а точно държавните рокади и отхвърли за поддръжка на един от съдружните сътрудници в дребната коалиция.

От Българска социалистическа партия чакат в идващите месеци да се усилват хората, които им симпатизират. „ „ Визия за България “ и срещите из страната демонстрираха, че българите имат предпочитание да приказват за политика, за бъдеще и всевъзможен жанр проблеми “, разяснява Вигенин. По думите му през последните години партиите не можаха да отговорят на упованията на хората:

„ Ние желаеме хората да ни повярват, че този път ще бъде в действителност друго. За да ни повярват – лишава време. Това изгубено доверие в продължение на 30 години не може да се възвърне за 1-2 дни. Но смяната идва, тя е неизбежна и считам, че ние можем да я поведем. Искаме да управляваме с българските жители. Искаме народът да повярва, че има политическа мощ, която може да ръководи по друг метод. Ако те ни повярват, тогава въпросът с кого тъкмо ще се наложи това да се случва, не е толкоз значим. Компромиси към този момент не можем да вършим “.

Кристиан Вигенин не вижда нищо неприятно в това членове и симпатизанти на левицата да се причисляват към митингите. По думите му те показват своята гражданска позиция. Според него обвиняванията, че Българска социалистическа партия взе участие в организацията им, са били опит да се дискредитира митинга и да се показа като партиен. „ Не ги организираме, само че поддържаме тези митинги “, съобщи депутатът.

От новия вицепремиер Марияна Николова Българска социалистическа партия не чака нищо, акцентира Кристиан Вигенин. Според него това е изцяло непотребен вицепремиерски пост. За предшественика й - Валери Симеонов, депутатът акцентира, че той ще бъде запомнен с репликата му към майките на деца с увреждания и " епичната му борба с шума от заведения по морето ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР