За Унгарското председателство на Съвета на ЕС отпадането на сухопътните

...
За Унгарското председателство на Съвета на ЕС отпадането на сухопътните
Коментари Харесай

Унгария очаква решение за отпадането на сухопътните български и румънски шенгенски граници до края на годината

За Унгарското председателство на Съвета на Европейски Съюз отпадането на сухопътните шенгенски граници на България и Румъния е доста значим въпрос. Искаме да се вземе решение до края на годината, съобщи унгарският заместник-министър на вътрешните работи Бенсе Ретвари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, добави той, без да прецизира по кое време може да се чака гласоподаване. Няма причина решението да се отсрочва, стремим се да реализираме някакво решение, добави той.

На конференция в Будапеща Ретвари прикани страните от Европейски Съюз да изпратят спомагателни сили по външните граници на България и Гърция. Не можем да оставим България и Гърция сами, би трябвало да обсъдим допустимо най-скоро по какъв начин да им помогнем, настоя той.

Мигрантите, които идват по южните граници на Европейски Съюз, не се стремят да съблюдават законите, постоянно атакуват граничарите. Те не почитат Европейски Съюз, не сътрудничат с управляващите, добави той.

Ретвари уточни, че е належащо Европейски Съюз да увеличи защитата по всички външни граници. По неговите думи, в противоположен случай ще се наложи възобновяване на вътрешните европейски граници, а това ще навреди на вътрешния пазар. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР