За украса, за подслаждане, за подарък, коледните медени елхички са

...
За украса, за подслаждане, за подарък, коледните медени елхички са
Коментари Харесай

Рецепта за коледни елхички

За декорация, за подслаждане, за подарък, коледните медени елхички са детайл от коледните мерки, който не трябва да пропускаш. Ароматът на мед, комбиниран с този на канела буди вкусни асоциации за домакински уют и празнично въодушевление. Като прибавим и симпатичния външен тип на дребните коледни сладкиши-украси ги трансформира в мечтан подробност на всяка софра.

Необходими артикули:
яйца 3 брояолио 2/3 чаена чашазахар 1 чаена чашабрашно 600 грамахлебна сода 1 чаена лъжицамед 2 супени лъжиципудра захар 1 чаена чаша
Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за коледни медени елхички е подготовката на меденото тесто. Разбивате благодарение на миксер или тел за разтрошаване две цели яйца и жълтъка на третото, дружно с една чаена чаша от пудрата захар и меда, след което добавяте и олиото и още веднъж разбивате. Пресявате брашното дружно с канелата и хлебната сода и лека-полека при непрестанно бъркатене, най-добре с дървена лъжица, ги добавяте към течната примес. Когато сместа се сгъсти задоволително, стартирате да месите тестото на набрашнен плот.

Върху огромна тава поставяте хартия за печене. Разточвате тестото на блат с дебелина 0,5 см. и изрязвате звездички с друга величина. В магазините можете да откриете комплекти от разнообразни звездички, в случай че не намерите комплект, то може вие сами да сглобите своя като си купите разнообразни звездички. Изпичате звездичките в авансово загрята на 180 градуса фурна, до момента в който придобият вкусен златист цвят.

Последната стъпка от рецептата за коледни медени елхичките е сглобяването на звездичките. Докато детайлите за звездичките, пресейте със решето останалата пудра захар и я разбийте дружно с белтъка, благодарение на миксер или тел за разтрошаване, до приемане на фина бяла пухкава глазура. Изпечените меденки звездички оставете да изстинат изцяло и откакто са изстинали - сглобете благодарение на глазурата. Подредете ги по величина, като сред тях слагате от глазурата. Накрая сложете малко пудра захар в цедилка и поръсете медените елхички, с цел да имитирате сняг. Може да сложите и шарена захарна декорация, с цел да бъдат вашите елхички още по-красиви.

Рецепта: Supichka.com

Снимка: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР