„За учениците имам информация от това, което слушам. Мога да

...
„За учениците имам информация от това, което слушам. Мога да
Коментари Харесай

Сергей Игнатов: Онлайн обучението в университетите повиши качеството

„ За учениците имам информация от това, което чувам. Мога да приказвам за университетите – мисля, че онлайн образованието увеличи качеството на просветителния развой “, сподели в предаването „ Тази заран “ по бТВ някогашният министър на образованието Сергей Игнатов, който сега той е ректор на университет във Вилнюс.

„ Стигна се до парадокса да имаме съвсем 100% наличие на студентите. Повиши и дисциплината на преподавателите – преди можеше да кажеш, „ сътрудници, хайде да отидем да пием кафе и там ще продължим “. Сега не можеш “, посочи той.

Според него обаче не може да се твърди, че онлайн образованието е бъдещето.

„ Човекът е публично животно и когато отпадне публичният детайл, остава единствено животното. Животът в един университет е най-вече публичен живот – има разнообразни дребни общности, срещат се на кафе, разискват нещо. Сега това го няма “, посочи Игнатов.

По думите му напролет на идната година обстановката към ковид ще се обясни и успокои.

„ Мисля, че напролет ще стартират да се обясняват. Не е допустимо да държиш в планетарен мащаб цялото население в изискванията на едно комунистическо общество – има такова международно чувство. Мисля, че науката ще се оправи с него или ще свикнем с него “, счита Игнатов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР