> За учебната 2017/2018 год. на общо 65 ученика, в

...
> За учебната 2017/2018 год. на общо 65 ученика, в
Коментари Харесай

БЧК Варна започва проект Топъл обяд в училища в община Суворово

>
За образователната 2017/2018 год. на общо 65 ученика, в това число 35 от ОУ " Хр. Ботев " - с. Чернево и 30 от ОУ " Хр. Ботев " - с. Николаевка, ще е обезпечен топъл обяд в продължение на 70 образователни дни. За рамките на страната обхванатите деца са 1600 на територията на 25 области за тази образователна година, а за седем следващи години - общо 14 500.
Програмата ще бъде открита на 1 декември в 12:30 часа в ОУ " Христо Ботев ", с. Чернево, от сътрудниците по плана: БЧК - Варна, Община Суворово, Държавно стопанско предприятие, Училищните управления и " Хепи лейди "ЕООД.

Решението на ОблС на БЧК Варна за осъществяване на плана в Община Суворово бе взето въз основа на редица социално-икономически знаци, които демонстрират повишена степен на обществена накърнимост на фамилиите и децата за облекчаване на базовите и просветителните потребности заради съществуване на повече от един риск - беднотия, безработица, влошено здраве/увреждания, непълни фамилии и други.

Децата, включени за топъл обяд, са препоръчани от учебните управления в партньорство с отдел " Социална протекция " - Суворово въз основа на следните обществени критерии:
- сираци, полусираци или деца на самотни родители;
- възпитаници с физически или душевен увреждания;
- възпитаници с безработни родили/ настойници/попечители;
- възпитаници с родители/настойници/попечители с увреждане.
-
Проектът на ОблС на БЧК Варна е утвърден от Народно събрание на БЧК и се реализира с помощта на фондонабиране посредством националната Партньорска мрежа за щедрост на БЧК и инициирано фондонабиране във Варна за стратегия " Топъл обяд ". Той е мечтан и необходим като механизъм за предварителна защита на отпадане от обучение на възпитаници посредством обществена поддръжка за хранене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР