За тях са платени 8 милиона леваПрез последните 4 месеца

...
За тях са платени 8 милиона леваПрез последните 4 месеца
Коментари Харесай

Николай Денков: Проверки показаха наличието на десетки хиляди фиктивни почивки на ученици

За тях са платени 8 милиона лв.

През последните 4 месеца поредност от инспекции сподели съществуването на десетки хиляди фиктивни почивки на възпитаници. Това сподели по време на брифинг служебният министър на образованието Николай Денков. Той добави, че за тях са платени 8 милиона лв..

По думите му не са открити никакви документи, които да удостоверяват, че е имало такива почивки, осъществени от сдружението „ Ученически отдих и спорт”, което е записано през януари 2005 година. То има 165 държавни парцела, които съставляват почивни бази.

„ Понастоящем в сдружението има 145 почивни бази, демонстрира информация на МОН. По контракт от 2 юли 2019 година то е длъжно на обезпечи отдих на малко над 48 хиляди възпитаници в най-малко 30 бази за период от 3 години. Не е ясно кои са базите, защото към контракта не е прибавен списък”, добави още Денков.

„ След първия одит на сдружението, управлението признава за " неправилно регистрирани настанявания " за 37 хиляди нощувки. Заради упомената неточност, сдружението възвърне на МОН 1 млн. лв., само че остават наясно останалите 7 млн. къде са. Според сдружението, те са записани като осъществени, а в действителност били „ трансферирани поръчки от клиенти от минали интервали “. За това изказване обаче няма никакви документи. Не е ясно кои клиенти и в кои офиси на сдружението са поискали поръчките им да бъдат трансферирани в различен интервал “, сподели Денков.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/395613325590848


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР