За Турция не е възможно да се откаже от отношенията,

...
За Турция не е възможно да се откаже от отношенията,
Коментари Харесай

Ердоган: За Турция е невъзможно да се откаже от отношения, които поддържа както с Русия, така и с Украйна

За Турция не е допустимо да се откаже от връзките, които поддържа както с Русия, по този начин и Украйна, разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган пред турски публицисти на връщане от визитата си в Сенегал и Конго.

Ердоган анулира визитата си в Гвинея-Бисау, която трябваше да бъде третата спирка в африканската обиколка, и се върна в Анкара, с цел да взе участие във видеоконферентна среща на водачите от НАТО по спора Русия-Украйна.

" Ние имаме политически, военни и стопански връзки с Русия. В същото време имаме политически, военни и стопански връзки и с Украйна. Ако кажете: " Откажете се от Украйна ", ние не можем да го създадем, тъй като развиването на двустранните ни ползи е на доста позитивно равнище. Ако кажете: " Откажете се от Русия ", също не е допустимо да го създадем, защото двустранните ни връзки имат многостранни измерения и са в доста напреднал етап и дават отговор на ползите на страната ни. Нашата грижа е да предприемем такава стъпка, че да разгадаем този проблем без да се отхвърляме нито от едната, нито от другата страна ", посочи Ердоган, представен от в. " Сьозджю " и Българска телеграфна агенция.

Турският държавен глава заяви, че " приятелите сега откриват контакти за среща с господин Путин ". " Междувременно ще продължим телефонната дипломация с него. Надявам се, че ще реализираме положителни резултати ", уточни Ердоган.

Вчера в изказване пред турска телевизия той разгласи, че за Турция е недопустимо признаването на " независимостта " на Донецк и Луганск от страна на Русия, както и че Турция зачита териториалната целокупност на Украйна и прикани всички страни да зачитат интернационалното право.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР