„За цялата ситуация с детската градина в Перник трябва да

...
„За цялата ситуация с детската градина в Перник трябва да
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Компетентните органи трябва да се сезират за случая с детската градина в Перник

„ За цялата обстановка с детската градина в Перник би трябвало да се сезират и способените органи, които да се произнесат ". Това съобщи пред медиите в Перник националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Станислав Владимиров. Той изясни, че ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ в Перник Румяна Гьорева се поучава за своите бизнес ползи с кмета на община Перник Вяра Церовска, която също е от ГЕРБ. По думите му малко преди сесията на Общинския съвет, на която се е взимало решението за детската градина в Перник, Гьорева е прокарала личните си бизнес ползи. Той акцентира и че решението минава безпроблемно и през просветителна комисия, на която тя е ръководител и стартира своето бизнес начинание, което разделя децата в ремонтираната, цветна, частна детска градина и сивата и неремонтирана общинска.

„ Това е една арогантна обстановка, която става наклонност за ръководещите от ГЕРБ. Видяхме абсурда с НДК, с прословутия „ Суджукгейт " в Добрич и стигаме до протичащото се в Перник, като метод на ръководство ", акцентира той.

Станислав Владимиров насочи и въпрос към премиера Борисов и водач на ГЕРБ: „ Ще вземете ли отношение, както взехте в Добрич, или ще мерите с друг критерий и ще затвърждавате модела - „ Ние си се събираме и решаваме за бизнес самодейност на наш общински консултант, всички гласоподават в избрана посока ".

Депутатът от левицата напомни, че министър-председателят на всички места е заявил, че няма да има друго отношение, когато някой се е провинил и че решенията в ГЕРБ са кардинални. „ Искам да му задам и въпроса - ще вземе ли отношение и към държанието на кмета на Перник Церовска, тъй като тя и в медийно присъединяване съобщи, че при доста от търговете са водени диалози с участниците ", добави той.

По думите му Церовска би трябвало да спре да приказва пред медиите и да се извини, тъй като обстановката е извънредно грозна и е меко казано неточно тя да хвърля каквито и да било обвинявания към други политически сили.

Владимиров напомни, че при измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение ръководещите са разрешили разходването на обществен запас да отива и за частни детски градини.

„ Ако моделът е на 100 общински съветници от ГЕРБ да дадем обществени средства за техните детски градини, може и изобщо да не разгласяваме тръжни процедури и да си губим времето ", заключи Станислав Владимиров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР