За ценностите. Тези, които изгубихме и тези, които ни останаха.

...
За ценностите. Тези, които изгубихме и тези, които ни останаха.
Коментари Харесай

Бойко Василев: Липсва ни смирение


За полезностите. Тези, които изгубихме и тези, които ни останаха. И в живота, и в специалността. За грандиозната смяна в публицистиката, за която никой не ни попита. За изкушението да бъдем значими, макар че няма по-важно от това да останем крепко стъпили на земята. И за смисъла в дните ни.



За всичко това, и за още доста, си поговориха в дебютния епизод на Newsroom Антон Хекимян и Бойко Василев. Newsroom е най-новото цифрово предизвикателство на bTV Media Group и най-новият ни подкаст, който от през днешния ден може да откриете онлайн на нашия уебсайт btvnovinite.bg.

Смирение. В тази дума се съдържа необятна дълбочина. " Липсва ни примирение ", прям е знаковият водещ и изпълнителен продуцент на " Панорама " по Българска национална телевизия.



Няма примирение нито в българското общество, камо ли в журналистическата специалност: " Много рядко съм чувал добра дума от сътрудник за сътрудник. От един за различен " , споделя Василев.

А на какво той учи по-младите в своя екип?

" Любопитство и честност са двете думи, които събират нашите правила и които аз се пробвам да предам на младите. Ако не си любопитен, в случай че светът не ти е забавен, то тогава би трябвало да си търсиш друга специалност.



Според Бойко Василев, няма въпрос, който не може да се зададе: " Истинският водач понася и най-неудобните въпроси. " В същото време обаче едно от емблематичните лица в българската публицистика няма никакви илюзии, че в случай че зададе верните въпроси, то наложително ще получи и верните отговори:

" Нашата специалност е игра на отговорите, не е игра на въпросите. Един интелигентен събеседник и политик постоянно ще ти даде тези отговори, които са положителни за него. "

Кой е най-хубавият въпрос?

" Защо? Това е най-хубавият въпрос! Някак си нашите политици доста бързо не помнят, че този въпрос може да им бъде заложен “, разкрива ни Василев и прибавя: „ На събеседника не трябва да се възхищаваме. Не бива и да го смазваме. Нашата задача е да питаме. "



Разединението в обществото е друга мъчителна тематика за журналиста:

" Българското общество има проблем с образуването на хайлайф. В България няма просто национализъм, има патриотизми и те доста постоянно враждуват. Ние не се разбираме и не си приказваме между тях. "


Прагматизмът и скептицизмът на българина са две непрекъснати величини , а те имат и добра, и малко по-мрачна страна. Каквото и да вършат медиите, те не могат да се съпротивляват, нито да трансформират тези процеси:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР