За целта Google си партнира с разработчика на Parallels DesktopСкоро

...
За целта Google си партнира с разработчика на Parallels DesktopСкоро
Коментари Харесай

Windows приложения ще работят на хромбуците

За задачата Гугъл си партнира с разработчика на Parallels Desktop

Скоро бизнес потребителите на Chrome OS ще могат да употребяват Windows приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

По-рано тази година Гугъл разгласи партньорство с Parallels, с цел да даде на потребителите на устройства с Chrome OS (хромбуци ) опция за стартиране на Windows приложения. Вече са известни и детайлностите за това по какъв начин ще се осъществя поддръжката.

Когато се появи за първи път, Chrome OS  беше малко по-голяма като размер от един браузър и разработчиците чакаха потребителите да преминат изцяло към потребление на уеб приложения. Оттогава минаха към девет години, само че потребителите към момента се нуждаят от локално конфигуриран програмен продукт. Това важи изключително за бизнес клиентите, а Гугъл търси способи да накара повече компании да употребяват хромбуци.

Според публикациия по тематиката в ExtremeTech, ИТ админите ще могат да дават достъп до софтуера за виртуализация на Parallels на консуматори, работещи с Chrome OS устройства, които се ръководят от Chrome Enterprise Upgrade.

Първоначално Гугъл обмисляше да даде на потребителите опция да конфигурират Windows непосредствено на хромбуците. Но след това компанията реши да се откаже от това, заради съображения за сигурност. В последна сметка Гугъл избра виртуализация на Windows благодарение на Parallels, с цел да предотврати заканите за сигурността.

Първоначално Parallels Desktop ще зарежда цялостно копие на Windows 10 в Chrome OS. Това ще разреши на потребителите да работят с приложения и документи по същия метод, както го вършат на компютър с Windows. Освен това ще бъде осъществена функционалност за автоматизирано пренасочване на файлове на Windows към виртуалното пространство, което ще направи процеса по-гладък.
още по тематиката
Но въпреки всичко Гугъл счита, че стартирането на изцяло виртуално копие на Windows не е най-хубавото решение. Ето за какво в бъдеще разработчиците имат намерение да внедрят опция за стартиране на Windows приложения непосредствено в Chrome OS.

Windows евентуално ще се нуждае от задоволително мощен хромбук, с цел да работи обикновено, а доста устройства с Chrome OS имат скромни хардуерни характерности. Те са положителни за работа с няколко раздела в Chrome, само че виртуализацията на Windows ще изисква повече запаси.

Гугъл не прецизира хардуерните условия за работа с Windows, само че удостоверява, че решението на Parallels ще бъде ориентирано към производителни хромбуци. Всъщност бизнес хромбуците имат нужната висока продуктивност.

Предполага се, че опцията за стартиране на Windows приложения на хромбуците посредством виртуализиране на операционната система ще се появи още тази година и ще стане налична за корпоративни клиенти на Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР