За целта държавният глава вече е минал на авиолекарска комисия

...
За целта държавният глава вече е минал на авиолекарска комисия
Коментари Харесай

Президентът Радев ще пилотира изтребител ”Рафал” във Франция

За задачата президентът към този момент е минал на авиолекарска комисия във ВМА. Румен Радев е посочил идеални физически параметри, които са изненадали даже комисията, написа Епицентър.бг.

Кръвното на българския президент е с съвършените индикатори 120/80, а пулсът му е 47, заяви източник от ВМА, където се съхранява здравното досие на топпилота.

Изненадващият пулс 47 на Радев значи мощно сърце, което е всекидневно при колоездачи и маратонци - те имат невисок пулс и по тази причина понасят огромни физически натоварвания.

„ Рафал “ е многоцелеви изтребител от последното потомство на френския самолетостроителен тръст "Дасо ". Това ще бъде първи полет на Радев на "Рафал ". Поканата за авиоизпълнението пристигнала персонално от президента Макрон.

Това ще е втори полет на Радев на боен аероплан, откогато е президент. През лятото той хвърча на американски изтребител Ф-15С по време на взаимно обучение сред Съединени американски щати и България у нас.

Тогава поканата за полета пристигна от американския дипломат Ерик Рубин и шефа на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка.

Румен Радев е първият и единствен към този момент български водач, който е съумял да направи с МиГ-29 фамозната фигура от висшия пилотаж „ кобрата на Пугачов”. Наименованието идва от нападателната изправена поза, която хищната змия заема секунди преди да нападна и да нападне жертвата си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР