За целия свят износът на зърно от Украйна е една

...
За целия свят износът на зърно от Украйна е една
Коментари Харесай

Зеленски: Нашето зърно е гаранция за стабилност за целия свят

За целия свят износът на зърно от Украйна е една от главните гаранции за непоклатимост. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, представено от " Укринформ ".
Прочетете още
Той уважи Световния ден на прехраната,който се отбелязва на 16 октомври. Този ден е открит в памет на основаването на специфичната конструкция на Организация на обединените нации, занимаваща се с бедността и глада - ФАО. Това е Организацията по издръжка и земеделие към Обединените народи.

В продължение на десетилетия светът работи за разрешаването на казуса с глада. И надали някой от основателите на Организация на обединените нации е могъл да си намерения тогава, че през XXI век всички ние по света още веднъж ще бъдем принудени да се борим със опасността от всеобщ апетит, освен това неестествен апетит!Глад, за който е виновна единствено една страна в света - Русия - и нейната терористична война против свободния свят, съобщи президентът.

Когато Русия блокира нашите украински пристанища и прекъсна естествените вериги за доставка на храни, тя върна света в обстановка, като че ли тези десетилетия работа за интернационална продоволствена сигурностникога не са съществували.

благополучие украинските пристанища още веднъж започнаха да работят за експорт на селскостопански артикули. От юли доставяме тъкмо толкоз храни, които възстановяват стабилността на международния пазар. И то тъкмо към тези сегменти от хранителния пазар, които обезпечават потреблението на едни от най-уязвимите страни в Африка и Азия.

И макар че опциите ни за експорт към момента не са приключени, ние успяхме да изнесем съвсем 8 милиона тона храна по море - това са повече от 300 кораба. 60% от този размер е ориентиран към Африка и Азия. Това е световната задача на страната ни: с помощта на украинските доставки цели райони по света поддържат обществена и политическа сигурност.

И желая да благодаря на всички, които подсигуряват това: преди всичко нашите фермери, нашите превозвачи, пристанищните служащи, нашите дипломати и държавни чиновници. Разбира се, нашите бранители, които държат юга и връщат сигурността на морето. И желая да благодаря на нашите сътрудници, които съумяха да оказват помощ за тази самодейност. По-специално генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш и президентът на Турция Ердоган.

Трябва да създадем всичко по този начин, че износът на украинско зърно единствено да се уголемява. Това са работа за нашите хора и доходи от експорт. Плюс средства за обезпечаване на сеитбена акция следващата година. А за целия свят това е една от главните гаранции за непоклатимост.

Начинът, по който Украйна оказва помощ за поддържането на естествен живот в света, единствено укрепва репутацията на нашата страна и ни улеснява да откриваме нови връзки в разнообразни райони. Следващата седмица чакам нови интернационалните резултати за страната ни.

А за миналата седмица си коства да се означи усилването на контактите със Саудитска Арабия. Има обилни съглашения. Освен всичко друго, това е решението на сътрудниците да дават пакет от филантропична поддръжка в размер на 400 милиона $. Много е значимо. В момента имаме най-значимите връзки със Саудитска Арабия от 30 години.

Обстановката на фронтовата линия не претърпя основна смяна през миналото денонощие. Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут, където не престават извънредно тежките боеве. Окупаторите хвърлиха с каквото могат против нашите сили, в това число и 2000 " пленници " - тъкмо там са измежду наемниците. Това са " наказани " с дълги присъди за тежки закононарушения. Държат ги на фронта освен с пари, само че и с заричане за прошка.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР