За целия свят износът на зърно от Украйна е една

...
За целия свят износът на зърно от Украйна е една
Коментари Харесай

Зеленски: С блокирането на украинско зърно, Русия осъди света на глад

За целия свят износът на зърно от Украйна е една от главните гаранции за непоклатимост. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, представено от " Укринформ ".

Той уважи Световния ден на прехраната, който се отбелязва на 16 октомври. Този ден е открит в памет на основаването на специфичната конструкция на Организация на обединените нации, занимаваща се с бедността и глада - ФАО. Това е Организацията по издръжка и земеделие към Обединените народи.

В продължение на десетилетия светът работи за разрешаването на казуса с глада. И надали някой от основателите на Организация на обединените нации е могъл да си намерения тогава, че през XXI век всички ние по света още веднъж ще бъдем принудени да се борим със опасността от всеобщ апетит, освен това неестествен апетит! Глад, за който е виновна единствено една страна в света - Русия - и нейната терористична война против свободния свят, съобщи президентът.

Когато Русия блокира нашите украински пристанища и прекъсна естествените вериги за доставка на храни, тя върна света в обстановка, като че ли тези десетилетия работа за интернационална продоволствена сигурност в никакъв случай не са съществували.
 Украйна е изнесла 4,7 млн. тона храни през пристанищата си
Украйна е изнесла 4,7 млн. тона храни през пристанищата си

Като част от зърненото съглашение с Русия

За благополучие украинските пристанища още веднъж започнаха да работят за експорт на селскостопански артикули. От юли доставяме тъкмо толкоз храни, които възстановяват стабилността на международния пазар. И то тъкмо към тези сегменти от хранителния пазар, които обезпечават потреблението на едни от най-уязвимите страни в Африка и Азия.

И макар че опциите ни за експорт към момента не са приключени, ние успяхме да изнесем съвсем 8 милиона тона храна по море - това са повече от 300 кораба. 60% от този размер е ориентиран към Африка и Азия. Това е световната задача на страната ни: с помощта на украинските доставки цели райони по света поддържат обществена и политическа сигурност.

И желая да благодаря на всички, които подсигуряват това: преди всичко нашите фермери, нашите превозвачи, пристанищните служащи, нашите дипломати и държавни чиновници. Разбира се, нашите бранители, които държат юга и връщат сигурността на морето. И желая да благодаря на нашите сътрудници, които съумяха да оказват помощ за тази самодейност. По-специално генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш и президентът на Турция Ердоган.

Трябва да създадем всичко по този начин, че износът на украинско зърно единствено да се уголемява. Това са работа за нашите хора и доходи от експорт. Плюс средства за обезпечаване на сеитбена акция следващата година. А за целия свят това е една от главните гаранции за непоклатимост.

Начинът, по който Украйна оказва помощ за поддържането на естествен живот в света, единствено укрепва репутацията на нашата страна и ни улеснява да откриваме нови връзки в разнообразни райони. Следващата седмица чакам нови интернационалните резултати за страната ни.

А за миналата седмица си коства да се означи усилването на контактите със Саудитска Арабия. Има обилни съглашения. Освен всичко друго, това е решението на сътрудниците да дават пакет от филантропична поддръжка в размер на 400 милиона $. Много е значимо. В момента имаме най-значимите връзки със Саудитска Арабия от 30 години.

Обстановката на фронтовата линия не претърпя основна смяна през миналото денонощие. Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут, където не престават извънредно тежките боеве. Окупаторите хвърлиха с каквото могат против нашите сили, в това число и 2000 " пленници " - тъкмо там са измежду наемниците. Това са " наказани " с дълги присъди за тежки закононарушения. Държат ги на фронта освен с пари, само че и с заричане за прошка.

Ето по какъв начин съветската страна спонсорира терора - търси убийци в пандизите и им дава обещание независимост, в случай че още веднъж убиват. Някой в ​​света към момента ли се съмнява дали Русия би трябвало публично да бъде оповестена за терористична страна? Не мисля по този начин.

Благодаря на всички наши воини, които героично държат позициите си край Бахмут, покрай Соледар и във всички други направления, където сега се водят военни конфликти - на изток, на юг на страната.

Днес, в южната посока, желая особено да отбележа 60-та пехотна бригада Ингулец, 17-та обособена танкова бригада от Кривой Рог на името на Константин Пестушко, 128-ма обособена планинска щурмова бригада Закарпатия и 59-та обособена мотопехотна бригада на името на Яков Хандзюк за координирани дейности в посока Херсон и дейно заличаване на техниката на съперника. Благодаря ви, воини!

Благодаря и на Херсонската зенитно-ракетна бригада за сполучливата отбрана на нашето небе от ирански дронове и съветски самолети.
 Русия заплаши да приключи договорката за експорт на зърно
Русия заплаши да приключи договорката за експорт на зърно

Ако Организация на обединените нации не одобри настояванията ѝ

Отделно бих желал да отбележа през днешния ден тези единици, които ни предоставиха резултат от попълване на обменния фонд. Това е извънредно значимо - всеки, който плени съветските военни, ни дава опция да освободим нашите герои. Помним нашите арестувани в Русия. Трябва да ги освободим и би трябвало да ги освободим всички, без да оставяме нито един на врага. Но за това би трябвало да заловим окупаторите - колкото се може повече.

И още нещо, за което си коства да приказваме през днешния ден. Заради съветския ракетен гнет в някои градове и райони на Украйна енергетиците би трябвало да лимитират подаването на електрическа енергия, тъй че цялата система да работи устойчиво. Но ще бъде допустимо да се избегнат такива спирания на стабилизирането, в случай че всички ние в Украйна умишлено се отнасяме към потреблението си в пиковите часове, подсети той. Това е малко нещо за живота на всеки човек - само че извънредно осезаемо в границите на цялата енергийна система. Например тази събота жителите на Черниговска област ограничиха потреблението на електрическа енергия с 20 %. Много съм ви признателен. А общо за страната приблизително - с 10 %. Киев и района - единствено със 7 %. Моля, направете повече - в случай че имате опция. От 17:00 до 23:00 би трябвало да понижим потреблението на електрическа енергия. Това е стъпка, която дружно с други ще подсигурява неуспеха на съветските терористични проекти, сподели той.
 Украйна пред режим на тока поради Запорожката АЕЦ
Украйна пред режим на тока поради Запорожката АЕЦ

Премиерът Денис Шмигал прикани популацията да понижи потреблението на енергия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР