За целия регион ще бъде добре Северна Македония да напредне

...
За целия регион ще бъде добре Северна Македония да напредне
Коментари Харесай

Столтенберг: Напредъкът на Северна Македония към ЕС изисква определени решения

За целия район ще бъде добре Северна Македония да напредне по пътя към участието в Европейски Съюз. Разбира се, това ще изисква избрани решения от страна на Северна Македония.


Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред МИА в коментар дали обръщението му към македонския парламент на 21 ноември е опит да насърчи депутатите да одобряват конституционните промени.

" Не е моя работа да се разгръщам върху тези съответни въпроси, тъй като те също са свързани с процеса на участие в Европейски Съюз. Но моето обръщение е, че участието в НАТО доста постоянно е проправяло пътя към участието в Европейски Съюз. За целия район ще бъде добре Северна Македония да напредне по пътя към участието в Европейски Съюз. Разбира се, това ще изисква някои решения от страна на Северна Македония, само че не е в моите пълномощия да се впускам в съответните оферти, които стоят на масата ", сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО разяснява също казуса с корупцията в страната и района.

„ Корупцията е болест и е извънредно рискова. Тя подкопава демократичните институции и доверието в страната, а също по този начин затруднява бизнеса. Изключително значимо да се борим с корупцията на всички равнища, когато и да е и аз поздравявам уговорката на министър-председателя Димитър Ковачевски. Имахме среща и той повтори мощния си ангажимент за битка с корупцията, това е извънредно значимо. Всяка страна, която страда от корупция става по-бедна, по-уязвима, тъй като държавните институции са отслабени ", акцентира Столтенберг. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР