За трикратната шампионка с волейболния Марица (Пловдив) Милена Димова няма

...
За трикратната шампионка с волейболния Марица (Пловдив) Милена Димова няма
Коментари Харесай

С блокада над доброто

За трикратната шампионка с волейболния Марица (Пловдив) Милена Димова няма работни и почивни дни. Ежедневието й е цялостно и изпитва наслаждение от всичко, което прави. А, то по никакъв начин не е малко. В момента работи във фитнес, анализатор е на волейболни мачове, ще учи за преподавател по физическо и се занимава с доброволчество. Именно последното е мотивът да приказваме с 26-годишното постоянно усмихнато момиче, което сбъдва фантазии.

Извънредното състояние сложи мнозина от нас в сложна обстановка, само че даде опция на хора като Милена да отворят сърцата си и да стартират да оказват помощ. Така един ден централната блокировачка се стопира на децата, които употребяват обществени услуги в комплекса за деца и фамилии в риск в родния Пловдив.

Използвайки профила си във Facebook волейболистката афишира, че събира храна, облекла, обувки и други движимости и по този начин дава старт на благородното си начинание. Идеята й незабавно намира известност и съидейници из цялата страна и даже отвън рамките й.



Така дарения над 10 пъти към този момент получиха от ЦНСТ „ Детска къща “ и ЦНСТ „ Майка Тереза “, както и тези от звено „ Майка и бебе “, а удовлетворението стимулира Милена да продължи своята самодейност и отсега нататък.

„ В началото на пандемията по малкия екран непрекъснато ни призоваваха да си останем у дома. В един миг осъзнах, че има деца, които нямат този шанс. Тогава се свързах с ръководителя на домовете Анелия Дернева. Тя ми сподели, че пари не одобряват. Същата заран децата се бяха спънали в кабел и счупили тв приемника. Много хора реагираха, събрахме пари и купихме тв приемник.

Едно семейство пък им подари кростренажор. Някъде прочетох, че положителното се прави безшумно. Аз не желая да се лаская с това, а повече хора да схванат за тези неща и да се включат. В „ Детска къща “ са настанени деца от 3 до 12 година, а в „ Майка Тереза “ - от 12 до 18 година Голяма част от тях към този момент са готови за живота, най-много посредством с курсове. Момичетата имат интерес най-вече към фризьорството и козметиката “, споделя ни на един мирис Димова.

Следващата й концепция е да извежда един път седмично децата за спортни занимания край Гребната база. „ Искам хората да знаят за тези деца. И да не се сещаме за тях единствено на 1 юни, Коледа и Нова година “, добавя Милена.

В последните два сезона тя е част от отбора на Раковски (Димитровград), където се усеща като вкъщи си. Предава опита си на по-младите, само че с това напълно не стихва гладът й за триумфи. Има зад тила си един сезон в белгийския Шарлероа и тежка интервенция на ахилес и вадене на шип. През 2018 година един от най-скъпите й хора – баба й, напуща този свят и тогава за Милена като че ли всичко се прекатурва и тя стартира да гледа по-философски на нещата. „ Тя ми беше огромна опора. Много ми липсва. Вече знам, че здравето е най-важно. Имах предложение да играя още веднъж в чужбина, само че не мога да поема този риск “, откровена е някогашната националка, която на 5 юли навърши 26 година

" Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР