За три срещи - разговори на главния прокурор Иван Гешев

...
За три срещи - разговори на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Иван Гешев в Страсбург се насочи към ЕКР

За три срещи - диалози на основния прокурор Иван Гешев в Страсбург оповестяват от прокуратурата. И тримата евродепутати са членовете на Групата на Европейските консерватори и реформисти Ришард Чернецки (Полша), Ладислав Илчич и Богдан Ржонца, и двамата от Хърватия.

Срещите на Иван Гешев с европейските депутати са в духа на обичайно сполучливия продан на отзиви и поддръжка сред българската прокуратура и европейските институции.

Припомняме, че прессъобщението от прокуратурата идва в миг, в който основният прокурор би трябвало да бъде изслушан от депутатите от Правна комисия в 49-то Народно заседание . Миналата седмица Гешев изненада Народното събрание с документално искане да бъде изслушан при закрити врата. Вчера пък с мотив за наличието си в Страсбург на съвещание в комисията LIBE напусна съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет , на което и по-късно бе отхвърлен. Самите евродепутатите обаче се оказа, че са били сюрпризирани от желанието на Гешев да се яви в комисия, след нееднократните му отводи.

Според прессъобщението централна тематика на срещите са били опциите за усилване на съдействието сред българските и европейски институции в името на отбраната на евроатлантическите полезности. Също по този начин Гешев е разговарял с европейските депутати за положението на върховенството на правото в България и гаранциите за неговото отстояване на локално равнище от страна на Прокуратурата на Република България. Интерес европейските депутати са показали към прилаганите от българската прокуратура ограничения за противопоставяне и предварителна защита на въздействието на трети страни във вътрешно политически проект.

Иван Гешев е пояснил че българската прокуратура работи с фокус върху закононарушения, финансирани с съветски средства и опити за нарушение на европейските наказания по отношение на Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР