За три месеца, децата от Център за подкрепа за личностно

...
За три месеца, децата от Център за подкрепа за личностно
Коментари Харесай

Много награди и отличия за талантливите деца на ЦПЛР- Котел

За три месеца, децата от „ Център за поддръжка за личностно развиване “– Котел са съумели да завоюват 6 първи, 6 втори, 2 трети, 4 поощрителни и 1 специфична награди от участия в състезания, извършени из цяла България, заяви Красимира Софенкова, шеф на ЦПЛР-Котел. Последното отличие идва на 11 юни 2023 година и е от Националния конкурс „ Славееви нощи “ в гр. Айтос, където танцов състав „ Изворче “ печели II място, в категория „ Танцови сформира до 14 год. “

По думи на Красимира Софенкова, начало на мощния сезон за Центъра са дали още при започване на месец април Йоан Москов и Микаела Калинкова. Тогава те печелят I и II място в Националния конкурс " Песенна дъга над Филип Кутев ", проведен от Националното учебно заведение за фолклорни изкуства " Филип Кутев ". Талантливите артисти са от фолклорна група " Котленче ", а техен началник е Сашка Ченкова. В края на същия месец деца от ЦПЛР-Котел са взели присъединяване в два редом извършени национални състезанието в Котел- " Златна гега " и " Фолклорна огърлица ". На тях 23 деца от танцов състав " Изворче ", с началник Лъчезар Лазаров и корепетитор Минко Георгиев, са спечелили II място и предметни награди /„ Златна гега “/, а в раздел „ Солисти “ Йоан Москов, с началник Сашка Ченкова е завоюва II място и парична премия /от „ Фолклорна огърлица “/. Поощрения и парични награди от състезанието са взели още фолклорна група " Котленче ", състав тамбури, с началник Тихомир Кинев и танцов състав " Изворче ".

Следващото достижение на котленчетата е от общинския конкурс " Четири сезона " -етап " Китна пролет ", който се е провел от локалното читалище. В него присъединяване са взели 5 деца от кръжока по изобразително изкуство, с началник Генка Василева като първото място са поделили Магдалена Миткова, Радосвета Асенова и Ангел Чернев. Второто е отишло при Стефания Стефанова, а третото при Оливия Бакърджиева.

„ Тази година се обрисува да е доста сполучлива за Николай Митев. Като негов началник не мога да не отбележа, че той влага доста в подготовката си за всяко едно присъединяване и аз съм извънредно горда от неговите достижения “, уточни Красимира Софенкова.

Само преди дни (на 10 юни 2023 г.) Николай Митев се е завърнал от гр. Павликени, където е спечелил първо място и златен орден от националния фолклорен конкурс " Северняшка китка ". Месец май също му е донесъл първа премия и златен орден от националния фолклорен фестивал „ Заблеяло ми агънце “, а през април Ники е завоюва микрофон и специфична премия от XX Национален конкурс за реализатори на занимателна ария, проведен от РУО Пловдив, ЦПЛР-ОДК-Пловдив и Национален замък на децата-София.

Конкурсът „ Заблеяло ми агънце “, е донесъл още наслада за котленското ЦПЛР. В категорията „ Народно пеене “ – самостоятелни реализатори до 10 годишна възраст с II и III премия /сребърен и бронзов медал/ са били отличени осъществяванията на Йоан Москов и Микаела Калинкова, с началник Сашка Ченкова.

Деца от кръжоците по поп рок и джаз пеене, с началник Алида Михалева, килимарство, с началник Величка Съботинова и изобразително изкуство, с началник Генка Василева са имали участия още в състезания и събития проведени от Община Котел, Националния замък на децата- София и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР