За три мерки в подкрепа на сектор Рибарство и аквакултури

...
За три мерки в подкрепа на сектор Рибарство и аквакултури
Коментари Харесай

Десислава Танева: Над 16 милиона лева отпускаме в подкрепа на сектор ”Рибарство и аквакултури”

За три ограничения в поддръжка на бранш ”Рибарство и аквакултури ” са се разбрали представители на сектора и земеделския министър Десислава Танева.
Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет.

Подкрепа от малко над 16 млн. лв. ще получи бранш „ Рибарство и аквакултури “ разгласи министър Танева. Тези пари са част от общия бюджет. Средствата няма да бъдат разпределени по равно.

" Право на поддръжка ще има за краткотрайното прекратяване на риболовната активност, по мярката за поддръжка на бранш " Аквакултури " за краткотрайно прекъсване или понижаване на производството, както и по мярката за преправка на продуктите от аквакултури ", изясни Танева.

Три са ограниченията. Право на поддръжка ще имат по размер 1.9 за краткотрайно прекратяване на риболовната активност. По мярка 2.6 поддръжка за бранша на аквакултурата за краткотрайно прекъсване или понижаване на производството.

Сектори, които в последните години имат прогресивен тренд на развиване. Максималната помощ е до 80 000 лв. и по трите ограничения, като помощта ще е за всички оператори, които са " на ярко ", легално са заявили дейностите си и са по справедливи индикатори.

На разположение на гроздопроизводителите във винарската стратегия ще бъде мярка за бране на зелено в размер на 1 млн. лв.. 303 лв. на декар може да получи всеки производител на грозде.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР