За три години служителите на ГДБОП постигнаха възходящи резултати. Постигнатите

...
За три години служителите на ГДБОП постигнаха възходящи резултати. Постигнатите
Коментари Харесай

Ивайло Спиридонов: Почти всеки ден служителите на ГДБОП извършват операция, която решава голям проблем в страната

За три години чиновниците на ГДБОП реализираха възходящи резултати. Постигнатите резултати са извънредно високи за нас. Приоритет за службата продължава да бъде противодействието на тероризма, корупцията и контрабандата и се стремим всекидневно да го демонстрираме. Това съобщи шефът на ГДБОП - основен комисар Ивайло Спиридонов по време на представянето на годишния разбор на активността на ГДБОП за миналата година, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите му активността на службата се ускорява с всяка минала година.

Той напомни, че през 2015 година дирекцията бе възобновена към структурата на Министерство на вътрешните работи и добави, че е станало ясно, че едно несъответстващо политическо решение може да докара до това обществеността да има доста по-големи искания към една конструкция.

„ Пет дни в седмицата ние организираме по една интервенция. Това демонстрира, че съвсем всеки ден чиновниците на ГДБОП правят интервенция, която взема решение огромен проблем в страната. Това се дължи на активизирането на криминогенните структури в целия свят “, уточни Спиридонов.

Вътрешният министър Младен Маринов сподели, че оценката на активността на службата е позитивна. „ В ГДБОП няма по-маловажни линии, по този начин е структурирана дирекцията, че активността и директно въздейства върху сигурността и финансово-кредитната система на страната. Има възстановяване в качеството на активността през последните три години по всички линии в ГДБОП. Дирекцията има построения нужния агентурен уред. Развитие и все по-често използване на метода на чиновници под прикритие, както и развиването на бранш „ Киберсигурност “. Това е бранш, който доста бързо се развива. Важно е да има бърз и сигурен продан на информация сред партньорските служби в таи тенденция, както и да продължим да обменяме положителни практики със Съединени американски щати “, сподели той.

Ивайло Спиридонов разяснява и проблемите, които има ГДБОП. „ Основният движещ фактор в службата е човешкия запас. Изключително мъчно е да се откри първокласен личен състав, който да работи интензивно. В ГДБОП се афишират рядко състезания, защото ни трябват хора със характерни умения. Обикновено взимаме фрагменти от Министерство на вътрешните работи. Кандидатите, които се явяват обаче са на незадоволително интелектуално равнище. Има и външни хора, които вършат запитвания за работа, откакто са видели дадена интервенция в медиите “.

„ Условията, в които работят чиновниците на ГДБОП са с една степен от изискванията в една регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи “, акцентира Спиридонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР