За три години правителството на ГЕРБ е дало 500 млн.

...
За три години правителството на ГЕРБ е дало 500 млн.
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се сблъскаха за ремонта на язовирите |

За три години държавното управление на ГЕРБ е дало 500 млн. лева за ремонт на 10 язовира, като единствено един от тях е легален, съобщи вицепремиерът по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на парламентарния надзор.

Изказването ѝ е в отговор на въпрос за язовир Пилашево-3 от Младен Шишков от ГЕРБ-СДС, който разкритикува държавното управление за забавените поправки на язовири.

Нинова стартира изявлението си с думите, че е необичайно, че сходен въпрос идва от някогашните ръководещи. Тя акцентира, че той би трябвало да се задава към други хора и се аргументира с хронологията на по този начин и неслучилите се поправки.

През юли 2018 година Министерският съвет, тогава ръководен от Бойко Борисов, разпорежда на ДКК да извърши ремонт на язовири. В същото решение има и лист на язовирите, измежду които е и Пилашево-3. Година по-късно - през юни 2019 година, ДКК разпорежда на " Монтажи " ЕАД  ремонта на язовири, след още една година по-късно - на 25 юни 2021 година, капиталовият план е признат от експертния съвет на ДКК.

" Правителството на Бойко Борисов губи три години, с цел да дефинира този язовир за рисков, да подписа контракт за ремонт и измежду това специалистите да се произнесат кой да е този ремонт ", уточни Нинова.

След това тя се обърна към Шишков и съобщи, че той търси отговорност за дейностите на държавното управление за три месеца в ръководството

" Три години против три месеца " - иронично означи министърът и съобщи, че в най-кратък период следва откриването на строителната площадка и започването на ремонтните действия по язовирите.

Шишков пък я укори за неналичието на конкретика и съобщи, че ремонтът ще стане " в миналото, но различен път ". Той посочи, че държавното управление на ГЕРБ е оценило рисковете, направило е законодателни промени и да утвърди плановете по ремонтите на язовири. Той изрази вяра, че новото държавно управление ще продължи дейностите на предходното.

" Единственото сторено в последните три години във връзка с язовирите е - изхарчени 500 милиона лв., ремонтирани 10, приет за легален - единствено един, и дело в прокуратурата за тези дейности... По отношение на репликата, че се надяваме да продължим по същия метод - просто забравете. Кражбите в язовирите стопираха ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР