За три години ГЕРБ са изхарчили 500 млн. лв.за ремонт

...
За три години ГЕРБ са изхарчили 500 млн. лв.за ремонт
Коментари Харесай

ГЕРБ изхарчили 500 млн. лева за 3 години за ремонт на язовири

" За три години ГЕРБ са изхарчили 500 млн. лева.за ремонт на язовири. От тях ремонтирани са едвам 10, а легален е единствено един ". Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на парламентарния надзор.

" През юли 2018 година Министерският съвет взема решение да разпореди на Държавната консолидационна компания ремонт на водоеми. В листата попада язовир " Пилашево-3 ", община Първомай. Една година по-късно сред Държавната консолидационна компания и " Монтажи " ЕАД е подписан контракт за ремонтно-възстановителни действия на водоема ", заяви хронологията Нинова. По думите й на 25 юни 2021 година е утвърден направеният капиталов план за осъществяване на ремонтно-възстановителни действия. Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов губи 3 години, с цел да разгласи язовира за рисков, да подписа контракт за ремонт и специалистите да се произнесат какво е неговото действително положение, разяснява Нинова.

" Спряхме кражбите. Всички наложителни поправки към този момент ще се вършат транспарантно. Ще се харчат толкоз пари, колкото са нужни, и няма да има отклонение на средства ", уточни Нинова. Тя изрази убеденост, че прокуратурата ще забърза досъдебното произвеждане, с цел да има обвинителен акт и внасянето му в съда против отговорните за това безхаберие.

В тв изявление Нинова съобщи, че 100 дни на държавното управление са били придружени с невиждано скупчване на рецесии. По думите й такова нещо не се е случвало в новата ни история. " КОВИД-криза, енергийна, икономическа, а в този момент и войната в Украйна. Това е невиждано тежък интервал за държавното управление. Случиха се обаче и положителни неща ", акцентира тя. По думите на Нинова кабинетът е съумял да стабилизира стопанската система и да компенсира семействата. Вицепремиерът даде образец с 250-те лв. отплата за бизнеса на мегаватчас еленергия, които от 1 април стават 300, с мораториума върху цените за битовите консуматори, с цел да се подкрепят фамилиите и семействата. " Спасихме ги от фрапантно нарастване на битовите сметки. Специалисти настояват, че след края на ветото от 1 април цените на тока няма да се вдигнат ", изясни Нинова. Тя регистрира, че 4 милиарда лв. от обезщетенията 40 на 60 на компаниите са се върнали в стопанската система и семействата. Зад това число стои сериозна работа и политиката на държавното управление в поддръжка на стопанската система и на бизнеса, безапелационна е Нинова.

Министърът уточни като триумф на държавното управление приемането на бюджета за тази година. С него от 1 април се усилва минималната заплата, майчинството, компенсацията за развъждане на дете, детските, безвъзмездни детски градини, 50 млн. за енергийно небогати, нарастване на дотациите и бюджета за финансови разноски на общините, напомни Нинова. Тя увери, че поради високите цени, проблемите след войната и глобите актуализацията на бюджета е наложителна, с цел да е съответен той на новата обстановка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР