За три дни, от 22-ри до 24-ти юни, паркът на

...
За три дни, от 22-ри до 24-ти юни, паркът на
Коментари Харесай

Бой с мечове и сечене на жълтици на първия ни...

За три дни, от 22-ри до 24-ти юни, паркът на Младежкия рид, до детската железница, ще се преобрази в средновеков български град. Това ще стане по време на фестивала " Животът в Пловдив през Средновековието “. Той се провежда от Фондация Българско историческо завещание и доктор Кирил Ненов от института за исторически проучвания на Българска академия на науките, с поддръжката на Община Пловдив.

Трите дни ще са изпълнени с поредност възстановки, отговарящи на средновековните обичаи и обичай.

По време на фестивала ще се проведат шампионат с мечове, демонстрации на разнообразни бойни умения от интервала, ще се показват средновековни ястия и питиета. Всеки искащ ще може да изсече лична монета по средновековна технология или да се научи по какъв начин са се скрепявали писма с восъчни и оловни печати, да стреля с лък или да взе участие в ролеви игри.

За приповдигнатото въодушевление ще се погрижи феодален шут. А като заговорихме за литература, не можем да пропуснем да подчертаем, че средновековната лирика ще доминира.

По време на фестивала има две мощни атракции. Едната от тях ще е концертът на три групи, изпълняващи средновековна музика на старинни принадлежности – Ambient folklore, Der Dudelgeist и Eriney, както и показване на езическите обичаи. Гостите ще могат да се срещнат от близко със спецификите на Еньовден и по какъв начин се е чествал той по време на тъмните епохи.

В " Животът в Пловдив през Средновековието “ ще вземат присъединяване над 100 участника от страната и чужбина, измежду които кръстоносци, кумани, татари, византийци и доста други. /Марица.бг
тагове пердах меч сечене жълтица феодален фест  Бой с мечове и сечене на жълтици на първия ни феодален фест  Бой с мечове и сечене на жълтици на първия ни феодален фест
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР