За трети пореден ден ни очакват опасно високи температури в

...
За трети пореден ден ни очакват опасно високи температури в
Коментари Харесай

Жълт код за опасно високи температури, живакът скача до 41 градуса

За трети следващ ден ни чакат рисково високи температури в съвсем цялата страна. В мощ е жълт код. Единствено в код зелено са областите София град, София област, Перник и Смолян.

Минималните дневни температури ще бъдат от 19 до 24 градуса. Преди обед ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 36 до 41 градуса, заяви Bulgaria ON AIR.

През деня над северното крайбрежие ще има раздрана облачност, без превалявания. Вятърът ще бъде от североизток до сдържан и последователно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното.

Над планините времето ще бъде с раздрана облачност в следобедните часове, без превалявания. Вятърът по високите елементи ще бъде слаб до сдържан от североизток със скорост до 30 км/ч.

В четвъртък и петък в Югозападна България показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. В петък следобяд в западните региони ще прегърми и превали. В събота едва ще се намалят температурите. Разкъсани облаци се чакат над централните и източни елементи от страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР