За трети пореден ден жители на село Бузовград и населени

...
За трети пореден ден жители на село Бузовград и населени
Коментари Харесай

Майката на сгазеното момче от Бузовград: Убиецът е свободен срещу 3000, няма да търпим подигравка

За трети следващ ден поданици на село Бузовград и обитаеми места в община Казанлък стачкуват против решението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Стара Загора за освобождение под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, виновен за тежкия пътен случай от 11 ноември м.г., при който почина 14-годишно момче.

В петък протестиращите показаха недоволството си пред постройката на Районния съд в Казанлък, а в събота те се събраха на мястото на случая на изхода на село Бузовград и затвориха за един час пътя към прилежащото село Розово.

Исканията на протестиращите са за бърз развой и заслужено наказване, както и за незабавни промени в законодателството. На място бяха и родителите на починалото момче, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Убиецът на детето ни е на независимост против 3000 лв.! Искаме той да отиде в пандиза по най-бързия метод. Няма да поносим тази насмешка със фамилията ни ", беше коментарът на опечалената майка Теодора Седмакова. По думите на кмета на селото Мая Берова, фамилията не е било известено за решението на прокуратурата.

Жителите на Бузовград се заканиха, че ще продължат с митингите. Те оповестиха, че идващият подобен е в 16:00 часа на 17 януари пред Окръжната прокуратура в Стара Загора.

" Призоваваме допустимо най-вече хора да се причислят към нас, с цел да спрем войната по пътищата и да предотвратим загубата на още човешки животи ", разясниха протестиращи.

По време на случая на мястото на произшествието са се намирали три деца на 14-годишна възраст. Те са били с колела и са употребили подложен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали назад към селото, децата са видели автомобил, който по тяхна преценка се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото при започване на банкета момче.

 Снимка: БТА

Водачът на моторното транспортно средство не е спрял, не е понижил скоростта и е хванат четири часа по-късно в дома си, открито е, че той е бил дрогиран и пийнал.

Пострадалото дете беше настанено в Университетската многопрофилна болница " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, където умря няколко дни по-късно.

На 15 ноември Районният съд в Казанлък взе по отношение на Димитър Косев непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", само че той беше освободен под парична гаранция по-малко от два месеца по-късно.

Официално мнение на Окръжна прокуратура - Стара Загора по отношение на аргументите за това решение към момента няма.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР