За трети пореден ден българските щанги печелят медали на продължаващото

...
За трети пореден ден българските щанги печелят медали на продължаващото
Коментари Харесай

Български дебютант с бронз на Европейското по щанги в Москва

За трети следващ ден българските щанги печелят медали на продължаващото в Москва Европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами.

21-годишният дебютант Валентин Генчев завоюва бронз в категория 67 кг, наред със среброто в изтласкването. Другият наш представител Петър Ангелов остана седми в крайното класиране.

И двамата приключиха изхвърлянето с по 138 кг, като извършиха програмата най-много от по три сполучливи опита: Ангелов със 130, 135 и 138 кг за шестото място в придвижването и Генчев със 132, 136 и 138 кг за седмата позиция преди паузата. В изтласкването Генчев бе огромната изненада и разочарова доста от любимците. Българинът направи три отлични опита – на 168, 173 и 177 кг, с които си обезпечи дуел 315 кг, задоволителни за бронза, а с последното си излизане на подиума сграбчи и среброто в придвижването. Петър Ангелов мина с триумф през 157 и 162 и не можа да вдигне 169 кг, с което дуелът му стана 300 кг. Шампион с 323 кг е турчинът Мохамед Озбек, а втори е италианецът Мирко Дзани с 318 кг.

Дебютантът в този момент при мъжете Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди две години завоюва бронз на европейското до 20 година в Букурещ. Петър Ангелов играч на клуб „ Христо Бъчваров “ - Сливен, негов татко и треньор е бронзовият олимпийския медалист от Атланта 1996 и най-предното му класиране до момента бе 7-ото място на европейското преди две години в Батуми.



С три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите България остава водач в класирането по народи, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и бронзът през днешния ден на Валентин Генчев. Нашите са водачи и в общото нареждане с всички оценки в придвижванията със 7 златни, три сребърни и два бронзов медала.

Утре на подиума в Москва ще подвига един българин. В олимпийската кат. 73 кг от 20 ч. българско време ще ни показва европейския отличник от Батуми 2019 и юношески олимпийски първенец от Нанджин 2014 Божидар Андреев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР