За трета поредна седмица жители на Захарна фабрика готвят протест

...
За трета поредна седмица жители на Захарна фабрика готвят протест
Коментари Харесай

Трети пореден протест заради гетоизацията на Захарна фабрика

За трета поредна седмица поданици на " Захарна фабрика " готвят митинг – поради спешния център в Илинден и идващи 48 живеещи във Виетнамските общежития. Мотото де факто е: " Не на гетоизацията ".
Засега има заричане от локалните управляващи да няма преселване на хора от Виетнамските общежития.
Утре, 3 юни, в 9:00 часа сме подготвени на митинг пред Столична община, сподели Ани Тренкова от инициативния комитет пред Нова телевизия. Причината – не се съблюдават обещания и всичко е краткотрайно. " Тези хора не влизат в никакви рамки, не съблюдават никакви правила. Не желаеме нищо повече от това, което ни дадоха обещание през декември месец – пренасяне на спешния център ", добави още един член на комитета.
Кметът на " Илинден " Иван Божилов призна, че " не се живее " по този начин. И изясни, че било открито решение след среща със столичната кметица Йорданка Фандъкова. " Когато полицията я няма, нещата, които се случват тук, не са естествени ", призна кметът.
Не става от раз, и аз в случай че живеех тук, щях да съм като тях, добави Божилов. А Ани Тренкова акцентира, че отиват в Столична община, с цел да са наясно черно на бяло какво следва.
Още: " Жители на " Захарна фабрика " се провеждат за митинг - отново на тематика " гетоизация "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР