За трета поредна година в морската ни столица се извършва

...
За трета поредна година в морската ни столица се извършва
Коментари Харесай

Отрязаха стотици дърветата във Варна, общината - това е нормален процес.

За трета поредна година в морската ни столица се прави резитба на дървета. Много жители са на мнение, че  сечта във Варна е цялостно безсрамие . Те се възмущават от тоталното обезлесяване и това, че клоните на дърветата се изрязват докрай всяка пролет трета година поред. Дендролози даже са излезли с пояснение, че това редуцира живота на дърветата и безусловно ги унищожава, само че община Варна продължава с тази процедура.
Поради всеобщото неодобрение на жители от сечта, която се прави по улици, булеварди, градини и междублокови пространства, от администрацията на регион „ Одесос " обясниха за какво се постанова това.
" Резитбата на клони и корони на дървета на територията на община Варна се прави въз основа на прегледани заявки и претенции за резитби от физически и юридически лица в районните администрации, както и по преценка на експертите „ Европейска комисия и Озеленяване “, следящи развиването на дърветата. Резитбата на дървесната растителност е естествен развой, налагащ се от развиването и в градската среда, където за разлика от природата, изискванията са усложнени и напълно разнообразни. "  
Това изясняват от администрацията.
Те допълват, че първо се прави оглед от районните експерти, които дават информация към Община Варна за съществуване на сухи и заболели дървета и тогава се дават заповеди за отрязване им. Следва оглед от експерти „ Озеленяване “ от общината на съответните дървета и правене на санитарна експертиза за положението им на база, на която се издава заповед за отрязване. Заповедта се подписва от акредитиран от кмета на общината заместник-кмет.
Премахнатите дървета се компенсирали със засаждането на млади дървета 1 към 3 на подобаващи за това места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР