„За трета поредна година в летния календар на културните събития

...
„За трета поредна година в летния календар на културните събития
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: В София откриваме сезона на оперните и балетни спектакли под открито небе

„ За трета поредна година в летния календар на културните събития на столицата сервира на феновете на операта и балета незабравими страсти на откритата сцена до езерото Панчарево. Фестивалът „ Музи на водата “ ще показа на фона на красивия градски фон най-хубавото от репертоара на Софийската опера и балет, както и две министър председатели. А спектаклите за деца от програмата „ Опера в парка “ към този момент чакат най-малките на сцената в парка на Военната академия „ Г. С. Раковски “, сподели заместник-кметът във връзка началото на летния фестивал.

На 8 юли " Музи на водата " се открива с премиерата на " Летящият холандец " - най-романтичната опера на Рихард Вагнер. Операта ще се играе и на 9, 10, 14, 15, 16 и 17 юли. В репертоара на фестивала влизат още оперите " Жената от езерото " от Джоакино Росини - на 28, 29 и 30 юли; " Пепеляшка " от Джоакино Росини - на 31 юли; " Кармен " от Жорж Бизе - на 11 и 13 август; " Мадам Бътерфлай " от Джакомо Пучини - на 12 август; " Евгений Онегин " от Пьотър Чайковски - на 14 август.

В програмата са и балетите " Сън в лятна нощ " от Феликс Менделсон Бартолди (Премиера) - на 21, 221 23 и 24 юли; " Лебедово езеро " от Пьотър Илич Чайковски - на 4, 5, 6 и 7 август; " Хиляда и една нощ " от Фикрет Амиров - на 19, 20 и 21 август.

Почитателите на мюзикъла ще се насладят на " Мамма Миа! " от Бени Андершон и Бьорн Улвеус - на 25, 26, 27, 28, 31 август, както и на 1, 2, 3, 4 септември.

Програмата за деца през юли в парка на Военната академия " Г. С. Раковски " е оповестена на:

Фестивалът " Музи на водата " от програмата " Опера в парка " се осъществя с поддръжката на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР