За трета поредна година ученици и учители от СУ „Св.

...
За трета поредна година ученици и учители от СУ „Св.
Коментари Харесай

Добротворци от Искърското дефиле събраха близо 50 кг жълти стотинки /снимки/

За трета поредна година възпитаници и учители от СУ „ Св. Климент Охридски “ - Зверино, както и родители от селата Зверино, Игнатица и Оселна, се включиха в благотворителната акция „ Жълти стотинки - деца оказват помощ на деца “, проведена от Сдружение „ Съзидание-2012”. Добротворците от региона на Искърското дефиле събраха общо 47 кг дребни монети от 1, 2 и 5 стотинки, които подариха за благородната идея.
Към самодейността се причислиха също Илчо Томов от Ботевград, който подари 13 кг жълти стотинки, единайсетокласниците Пламена Литова от Игнатица и Виктор Владимиров от Габровница - 9 кг, сем. Преслав, Велислав, Христо и Диана Вутови от Лютиброд - 5 кг, Сандра Христова от Нови Искър - 4 кг, хранителен магазин „ Нели “ и аптеката в Зверино.
„ Благодарим на всички добросърдечни хора, подкрепили единствената акция от деца за деца, показа по този мотив Петя Илиева, учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ - Зверино и уредник на акцията на локално равнище, взаимно с Десислава Димитрова, секретар-библиотекар на НЧ „ Просвета - 1929 “ - Оселна.
Дарителството на „ Жълти стотинки” е метод за образование на човещина и състрадателност у подрастващите. Целта ни е да се научат от ранна възраст да подаряват, да оказват помощ, да отворят сърцето си. Стойността на жълтата монета, дребният жест - това е, което е същинското. Чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят хубост, да видят по какъв начин добрината се разтваря, работи и прави доста деца щастливи. Предавайки стотинките, всяко дете прави положително и връща здравето в живота на друго дете, негов другар, посява семе на състрадание и чистосърдечност. “
Всички участници в акцията получиха благодарствени грамоти от Сдружение „ Съзидание-2012”.
В досегашните издания на Акция „ Жълти стотинки - деца оказват помощ на деца “ са събрани повече 480 000 лева, с които са подкрепени детски болнични отделения в 15 български града. Средствата, събрани в националната акция през тази година, ще бъдат дарени за закупуване на нова инсталация за отделението по неонатология в МБАЛ - Шумен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР