За трета поредна година Столичният общински съвет предлага да се

...
За трета поредна година Столичният общински съвет предлага да се
Коментари Харесай

Столична община ще субсидира таксиджиите трета поредна година

За трета поредна година Столичният общински съвет предлага да се утвърди данъчна отстъпка за таксиметровите услуги в София. Предложението е на ГЕРБ и планува данъкът за таксиметрови услуги да остане 850 лева, а водачите още веднъж да заплащат единствено 300 лева от тях.

Останалите 500 лева ще се поемат от държавния бюджет, посредством целева дотация за Столична община. Това коства над 3,2 млн. лева на данъкоплатци през тази година.

Аргументът на съветниците е, че в изискванията на траялата близо 2 години Коронавирус конюнктура в страната и съществуващото интернационално състояние, прогнозите за икономическите последствия върху другите сектори е в непрекъсната динамичност, а оценката на икономическите резултати е извънредно комплицирана.

Освен това се следи и фрапантно повишаване на разноските при даването на транспортни услуги с оглед фрапантно увеличените цени на горивата, ел. силата, разноските за личен състав. В предлагането се регистрира и спадът в потреблението на услуги, включително туристически, транспортни и други, в резултат на здравната и икономическата рецесия.

" В този смисъл считаме че са налице задоволително значими предпоставки, които постановат да се планува опазване на мярката за подкрепяне на таксиметровите превозвачи и през идната календарна година, по метода, осъществен през 2021 година и 2022 година “, показват още съветниците.

През 2020 година СОС се съобрази и с настояването на таксиметровите водачи за повдигане на минималната такса на таксиметровия транспорт. През 2021 година бях увеличени съществено - с близо 50% - и цените за километър пробег. През 2023 година предстоят и постоянни локални избори.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР