За трета поредна година мотото “Бягането като начин на живот“

...
За трета поредна година мотото “Бягането като начин на живот“
Коментари Харесай

“Бягането като начин на живот“ отново обединява три големи маратона в България, джакпотът ще е 20 000 лв.

За трета поредна година мотото “Бягането като метод на живот “ сплотява три огромни спортни събития във веригата от маратонски бягания в България. През 2017-а доста по-активно в акцията се включват общините, уредници на идните прояви са Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация “Спорт в свободното време “, както и локални спортни клубове.

И тази година в основата на веригата са трите маратонски бягания със следните дати:

1 април - Маратон Стара Загора
13 май - Маратон Варна
14 октомври - WIZZ AIR София Маратон

За всички останали маратони записванията към този момент са отворени посредством онлайн поръчки. Сроковете и способи за регистрация, както и изискванията за присъединяване ще намерите в уеб страницата на съответния маратон. В интернет страниците има специфични линкове, които дават опция за записване на доброволци.

Тази година уредниците още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за Веригата от маратони, само че трансформират регламента, който дефинира печеленето на спомагателния бонус от 20 000 лева за най-добре представилите се в трите надпревари в една година. Новата точкова система не е по този начин рестриктивна и задачата е да дава опция на повече спортисти да имат до последно късмет за продобиване на извънредно атрактивната сума от 20 000 лева, която е общ джакпот за мъже и дами.

За всеки старт към този момент се дават за първо място по 10 т., за второ по 8, за трето по 6 и така нататък до 1 точка за осмо място, като за продобиване на огромния
бонус се изискват най-малко 20 т. Ако двама или повече спортисти съберат този най-малко, печели събралият най-вече точки, при тъждество се взимат поради по-предните класирания и чак при ново тъждество сумата се разделя.

Така
джакпотът в този момент може да се вземе единствено с две победи, или с композиция от победа, едно трето и едно 5-о място, или даже без победа, само че с едно второ и две трети места.

Ето и точкова система за
джакпота:
1. място – 10 точки
2. място – 8 т.
3. място – 6 т.
4. място – 5 т.
5. място - 4 т.
6. място – 3 т.
7. място – 2 т.
8. място – 1 т.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР