За трета поредна година Габрово стана част от най-големия хакатон

...
За трета поредна година Габрово стана част от най-големия хакатон
Коментари Харесай

Завърши GABROVO GAME JAM - най-веселият хакатон в България

За трета поредна година Габрово стана част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – GlobalGameJam
В конкуренцията, която тази година бе с тематика „ Какво значи домът за теб? “, се включиха 8 тима.  Ментори на тимовете бяха доктор Светослав Косев – заместник-декан във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет и доктор Божидар Станчев – специалист по тoпология на 3D модели, учител в Шуменския университет. В рамките на две денонощия се създадоха игри до равнище първообраз. За първи път бяха предадени цели 7 приключени игри. Повечето тимове бяха избрали като отличител играта им да може да бъде разбирана, без да зависи от език(текст/реч).


Журито бе в състав: ръководител: доктор Атанас Марков  –  учител във факултета по изобразително изкуство към ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и членове Маргарита Доровска – шеф на Музея на хумора и сатирата, и Красимир Йосифов – програмист.
Първа премия получи тим Студио Вагабонд в състав: Стафан Стойчев, Цанислав Павловски, Илия Неделчев с играта House of Gabrovians. Те завоюваха журито с това, че играта им бе в най-завършен вид, с доста логичност, предугаждане на идващия ход на съперника и включва в себе си габровските знаци.



Втора премия получи тим Cat Vaders в състав: Радостин Лефтеров, Цветислва Лавчиева и Златомир Христов. Всички те са студенти в Габровския механически университет в компетентност „ Компютърни системи и технологии “. Трета премия  бе поделена сред два тима – Малкият тим, с единствен участник Александър Николаев, и   Отбор Г А В, с участници Адриян Ибовски, Виктор Венков и Георги Христов.

Много от участниците в хакатона бяха от Габрово, само че имаше и такива, пристигнали особено от Поморие и Атина. Част от тях, взели участие и в други сходни съревнования, споделиха че Gabrovo Game Jam 2019 е бил най-забавният и с извънредно другарска атмосфера хакатон, на който са участвали.


Единствената настолна игра, създадена по време на Gabrovo Game Jam 2019 бе НА СМЕТка
Тя е основана на това, че всеки ден хората създават огромни количества боклуци. Някои от тях могат да бъдат рециклирани, само че с цел да се случи това те би трябвало да бъдат събирани разделно. В игарта се натъртва на просветителния детайл и следва нейното доразвиване.

Организацията на събитието и наградният фонд бяха подкрепени от компания Acronis. На 30 януари те провеждат неповторима интернационална конференция за киберсигурност, която ще се състои в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ (повече информация за събитието ще откриете на acronis.events/sofia2019open_in_new).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР