За трета поредна година Фондация „ADRA Bulgaria” зарадва с коледни

...
За трета поредна година Фондация „ADRA Bulgaria” зарадва с коледни
Коментари Харесай

Над 300 деца в риск от община Мездра получиха коледни подаръци

За трета поредна година Фондация „ ADRA Bulgaria” зарадва с коледни дарове деца в риск от община Мездра. По случай Рождественските празници 301 малчугани в неравностойно състояние и възпитаници от главен курс получиха подаръчни пакети, подаяние от филантропичната организация. Благотворителната самодейност се осъществя със съдействието на Община Мездра по плана „ Деца оказват помощ на деца “ / “Aktion Kinder helfen Kindern”/, сътрудник по който е фондацията.
Всеки от пакетите съдържа облекла, играчки, училищен принадлежности и лакомства, приготвени от деца от Германия, Австрия, Белгия, Люксембург, Франция, Холандия, Швейцария, Албания, Армения, България, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Украйна, Черна гора и други
Миналата Коледа „ ADRA Bulgaria” изненада прелестно за Рождество Христово 323 деца в риск от община Мездра, а по-миналата година - още 290. Съгласно волята на донора, пакетите се дават въз основа на данните за броя на децата от обществено слаби фамилии, подадени в Дирекция „ Социални и филантропични действия “ от детските и образователните заведения.
Проектът „ Деца оказват помощ на деца “ /„ Children Helping Children Initiative “/ се реализира у нас от 2017 година насам в интервала декември - януари. Благодарение на тази акция през последните две години повече от 12 000 български деца получиха за светлия християнски празник подаръчни пакети.
Инициативата „ Aktion Kinder helfen Kindern”, проведена от ADRA, се заражда в Германия при започване на XXI век. Вече 19 години деца от Централна и Западна Европа, дружно със своите фамилии, подготвят коледни подаръчни пакети за нуждаещи деца от страните в Източна Европа.
„ Всеки пакет би трябвало да носи на децата в потребност посланието: „ Ние мислим за вас! “, споделят координаторите на плана. „ Това е повода да включваме в нашите подаръчни пакети вкусотии и атрактивни дарове - с цел да знаят децата в неволя, че ги поддържаме и желаеме да се радват на живота. Това е нещо доста значимо за нас. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР