За трета поредна година Филип Морис Интернешънъл намира място в

...
За трета поредна година Филип Морис Интернешънъл намира място в
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл за трети път в Индекса на Блумбърг за равенство между половете - Икономика

За трета поредна година Филип Морис Интернешънъл намира място в Индекса на Блумбърг за тъждество сред половете за 2023 година (). Компанията се подрежда на челно място измежду световните водачи, поели ангажимент за бистрота при отчитането на резултатите по отношение на равнопоставеността на половете и за поощряване на равенството сред половете на работното място, с общ резултат от оценката 80.6%, който е по-висок от междинния резултат в показателя (73%).

“Постигането на баланс сред половете на всички равнища в компанията е един от главните ни цели и аз съм доста щастлива, че нашите старания са оценени за следващ път в тазгодишния показател “, разяснява Силке Мюнстер , основен шеф „ Многообразие “ във Филип Морис Интернешънъл. „ Въпреки че означаваме забележителен прогрес, ние сме наясно, че не би трябвало да разчитаме на инерцията.

Поддържането на работна среда, в която се оползотворява геният както на мъжете, по този начин и на дамите, е от основно значение за реализирането на нашата визия за бъдеще без пушек и за това организацията ни да става все по-иновативна, гъвкава и ангажирана. ”

През 2022 година Филип Морис Интернешънъл извърши своята цел за най-малко 40% посланичество на дамите на мениджърски позиции и разгласи нова цел за 35% дами на висши управнически позиции до края на 2025 година Сред другите начинания на компанията за реализиране на тъждество сред половете са:

• Глобален документ за равно възнаграждение на мъжете и дамите (март 2019 г.), и първата компания, чиито документ бе възобновен (април 2022 г.), с което бе доказано, че обезпечава равно възнаграждение за еднакъв труд на всички места, където реализира активност (90+ държави).
• Преодоляване на неравното отнасяне на половете в оценките на талантите—както при набирането на личен състав, по този начин и при ръководството на резултатите на чиновниците и техните благоприятни условия за кариерно развиване.
• Доразвиване на методите, употребявани от фирмите за премерване на резултатите от ограниченията за приобщаване. Филип Морис Интернешънъл поддържа първото по рода си изследване, извършено от IMD в Лозана, Швейцария и оповестено през 2022 година, по отношение на измерването на резултатите от ограниченията за приобщаване и усъвършенстването на тези ограничения за реализиране на по-голямо влияние. В момента компанията ползва нов пилотен способ за премерване на резултатите от самодейностите за приобщаване.
• Въвеждане на приобщаващи световни насоки за прилагане на наставнически отпуск (2021 г.).
• Създаване на женска група за взаимопомощ за да се обезпечи пространство, в което дамите да бъдат подтиквани и да получат опция да развиват уменията си, да уголемяват своите мрежи и да отключат цялостния си капацитет.
• Зачитане на гениите на дамите посредством основаване на стратегия за поддръжка на дамите на лидерски позиции.

Индексът (GEI) на Блумбърг за 2023 година включва 485 компании от 45 страни и райони. GEI съставлява претеглен по отношение на пазарната капитализация показател, посредством който се наблюдават резултатите на обществените компании, поели ангажимент за транспарантно показване на данни, свързани с равенството сред половете. Той мери равнопоставеността сред половете по пет параметъра: водачество на дамите и развиване на гениите, равно възнаграждение и равнопоставеност на заплащането сред половете, приобщаваща просвета, политики за противопоставяне на половия тормоз и марка, подкрепяща дамите. Компаниите, намерили място в тазгодишния показател, са получили оценка, която е равна или по-висока от минималната оценка, избрана от Блумбърг в световен мащаб и която отразява регистрираните данни и въвеждането и потреблението на статистически способи и политики от най-висока класа.

“Поздравяваме фирмите, включени в GEI за 2023 година “, сподели Питър Т. Грауер, ръководител на Блумбърг и създател и ръководител на Клуба U.S. 30%. „ Свидетели сме на възходящ интерес и на увеличение на членовете в световен мащаб, което приказва, че задачата за реализиране на бистрота във връзка с индикаторите, свързани с равенството сред половете, се трансформира в обща цел. ”

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР