За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет,

...
За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет,
Коментари Харесай

Сформираха кризисен център в посолството ни в Скопие заради трагедията с Бошнакови

За трагичния случай с разрушилия се в Северна Македония аероплан, в който починаха предприемачът Георги Бошнаков и фамилията му, към този момент е осведомен министър-председателят на България Бойко Борисов, оповестиха от Министерство на външните работи. Той е издал съответните разпореждания на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.​

Посланикът ни в Северна Македония Ангел Ангелов съобщи, че е основан спешен център в посолството ни в Скопие. По негова информация, македонските избавителни екипи ще се опитат да стигнат до останките на самолета рано тази заран.

Българското Министерство на вътрешните работи е предложило на Министерство на вътрешните работи на Северна Македония да изпратим хеликоптер, който да облети планината Якубица за търсене на падналия аероплан. Чесната е паднала на над 2000 м надморска височина.

Пилотът е имал български лиценз за дееспособност. Това сподели за Нова тв шефът на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " Станимир Лешев.

"На всички дребни самолети и най-малкото подухване оказва въздействие. Може би това е повода, само че все още към момента нищо не можем да кажем. Цялото досие ще бъде прегледано на следващия ден ", сподели той.

Ръководителят на специфичното звено за следствие на авиационни събития Христо Христов ще се включи в следствието на нещастието. Той изясни, че при сходни произшествия се проверява подготовката на водача, метеорологичната конюнктура, техническата редовност на самолета и здравословното положение.

"Според информацията, която имам, времето е било доста неуместно за този полет. Той е по правата на образните полети, което е основало проблем за заобикаляне на облачна маса и това е довело до събитието. Самолетите от този клас нямат черни кутии ", сподели още Христов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР