За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет,

...
За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет,
Коментари Харесай

Кризисен център в посолството ни в Скопие заради авиокатастрофата

За трагичния случай с разрушилия се в Северна Македония аероплан, в който починаха предприемачът Георги Бошнаков и фамилията му, към този момент е осведомен министър-председателят на България Бойко Борисов, оповестиха от Министерство на външните работи. Той е издал съответните разпореждания на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Посланикът ни в Северна Македония Ангел Ангелов съобщи, че е основан спешен център в посолството ни в Скопие. По негова информация, македонските избавителни екипи ще се опитат да стигнат до останките на самолета рано тази заран.

Българското министерство на вътрешните работи е предложило на Министерство на вътрешните работи на Северна Македония да изпратим хеликоптер, който да облети планината Якубица за търсене на падналия аероплан. Чесната е паднала на над 2000 м. надморска височина.

Пилотът е имал български лиценз за дееспособност. Това сподели пред „ Нова телевизия “ шефът на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " Станимир Лешев.
"На всички дребни самолети и най-малкото подухване оказва въздействие. Може би това е повода, само че все още към момента нищо не можем да кажем. Цялото досие ще бъде прегледано в сряда ", сподели той.

Ръководителят на специфичното звено за следствие на авиационни събития Христо Христов ще се включи в следствието на нещастието. Той изясни, че при сходни произшествия се проверява подготовката на водача, метеорологичната конюнктура, техническата редовност на самолета и здравословното положение.

"Според информацията, която имам, времето е било доста неуместно за този полет. Той е по правата на образните полети, което е основало проблем за заобикаляне на облачна маса и това е довело до събитието. Самолетите от този клас нямат черни кутии ", сподели още Христов.​
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР