За това сигнализира Надежда Захариева, управител на магазин във Варна,

...
За това сигнализира Надежда Захариева, управител на магазин във Варна,
Коментари Харесай

Крадлата Гюлсевен се е подвизавала и във Варна, била е арестувана


За това алармира Надежда Захариева, шеф на магазин във Варна, откъдето Гюлсевен Шукри и нейната щерка откраднали облекла по същата скица - дъщерята отвлича вниманието на търговеца, а майката прибира скритом рокли. Във Варна се води дело против Гюлсевен, което обаче се бави и до момента, като на пострадалата било обявено, че крадлата е в чужбина.

Майката и дъщерята влизат в магазина и чакат подобаващ миг, когато продавачката е заета с други клиенти в магазина, с цел да приберат под облеклата си откраднатата стока. Собственичката на магазина схваща за кражбата, когато преглежда записите от камерите в обекта. Тя спомага и за ареста на двете дами

" Варненската прокуратура заведе дело против тях ", сподели за " Здравей, България " Надежда Захариева, шеф на магазин във Варна.

Междувременно Районна прокуратура – Бургас стачкува определение на съда, с което е наложена мярка за неотклонение " домакински арест “ по отношение на Гюлсевен Ш. (на 53 г.).

Тя е упрекната за това, че на 27.04.2017 година в гр. Бургас, от магазин за кожени дрехи, като извършител  и в съучастничество с Филиз М. (нейна дъщеря) лишила непозната движима движимост – едно дамско яке от естествена кожа на стойност 350 лева от владението на собственичката на комерсиалния обект, без нейно единодушие, с желание незаконно да го присвои.

Гюлсевен Ш. е упрекната и за това, че на 16.04.2018 година в гр. Бургас, в търговски обект, като причинител и в съучастничество с Филиз М., в значителен случай, лишила непознати движими движимости – две рокли на обща стойност 400 лева от владението на материално виновното лице на комерсиалния обект, без нейно единодушие и с желание незаконно да ги присвои, като действието е осъществено наново и в изискванията на действителна цялост с първото действие.

Районна прокуратура – Бургас смята определението на съда, с което е наложена мярка за неотклонение " домакински арест “ по отношение на обвинената за погрешно. На първо място, събраните до този миг доказателства са задоволителни, с цел да обосноват извода, че обвинената е причинител на действието, за което е привлечена към наказателна отговорност. Този извод е застъпен и в определението на Районен съд – Бургас. Съдът обаче е стимулирал извода си акцентирайки, че не може само съображение за задържането на обвинената да е височката степен на социална заплаха на закононарушението, за което е упрекната тя.  Районна прокуратура – Бургас е безапелационна, че другите две предпоставки, които законът изкисква за задържането на Гюлсевен Ш. също са налице. Обвиняемата може да се укрие или да извърши ново закононарушение и този извод се стимулира освен от публичната заплаха на незаконното действие, само че и от обстоятелствата, че във връзка с Гюлсевен Ш. са регистрирани 10 случая на обири на територията на цялата страна – в гр. Бургас, гр. Варна, гр.Исперих и гр. Малко Търново. По отношение на същата е импортиран обвинителен акт от Районна прокуратура – Варна с повдигнато обвинение  по чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс (кражба). Наличието на предход
Обвиняемата не е трудово заета. За да й бъде повдигнато обвиняване по актуалното досъдебно произвеждане, тя е била открита след проведени  издирвателни  мероприятия от полицията в гр. Бургас. Адресът, който съдът е приел за непрекъснат (в с. Свещари, обш. Исперих), в действителност е нейният адрес по регистрация и няма доказателства, че това е настоящият й адрес по местоживеене. Този извод се поддържа и от извършените инспекции от страна на полицейските чиновници от районно управление (на МВР) – Исперих, които изрично демонстрират, че в дните след определянето на мярката за неотклонение " домакински арест “ Гюлсевен Ш. не е била открита на него. Полицейският контрольор посетил адреса е открил на него майката на Гюлсевен Ш., която е съобщила, че не  е виждала щерка си за интервал от 18 месеца.

Доказателствата по делото дефинират извода, че  обвинената освен може да извърши друго закононарушение, само че и да се укрие, в това число и да напусне Република България макар, че Районна прокуратура – Бургас е издала възбрана за това. В обясненията дадени от Гюлсевен Ш. се съдържа изказване, че тя е обитавала в Р. Франция.

В получена от Районна прокуратура – Бургас докладна бележка от полицията излиза наяве, че на 21.04.2018г. – денят, следващ протестираното определение на Районен съд – Бургас, в 23.00 ч. Гюлсевен Ш. дружно с щерка си Филиз М. (която също е привлечена към наказателна отговорност за гореспоменатите незаконния деяния), са се пробвали да пресекат границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “ – Русе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР