За това предупреди зам.-енергийният министър Пламен Данаилов по НТВ. Ето

...
За това предупреди зам.-енергийният министър Пламен Данаилов по НТВ. Ето
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве

За това предизвести зам.-енергийният министър Пламен Данаилов по НТВ. Ето какво още добави той:

Всяка касова записка постъпва в Национална агенция за приходите. Трябва да се прави разбор на огромна база данни, въпрос на приложение е. Колкото по-скоро е това финално решение, толково по-добре. Няма да е от 1 юни. Трябва заключителен съдружен съвет с тези ограничения, с цел да вървим към финално утвърждение на ограниченията. Няма да е с персонална карта. С талона на колата ще е комплицирано за администриране. Трябва да се вкарва база данни, да прави инспекция.

В Италия всички физически лица са на свободния пазар и купуват електрическата енергия. Европейска комисия насочи рецензии, че много сме се отпуснали в харченето и би трябвало да се поправяме.

Прекалено огромен може да стане недостига и това, което преразпределя страната. През последните години равнището на разноски става доста. Не е отвън надзор, само че би трябвало да се въздържаме от спомагателни ограничения, които ще доведат до неконтролирано харчене.

Честно да ви кажа не виждам съображение за огромна част от митингите.

Българските бизнесмени се оправят добре. Доста се изчерпаха опциите на бюджета и би трябвало да се спре с даването на средства на всеки, който изреве.

Съмнявам се, че “Газпром” подарява газа към Германия и Италия. Парите, в случай че платим в долари, няма да напущат “Газпромбанк”, а там ще бъдат превалутирани. Това, което имаме като изискване е, че заплащането се смята за осъществено, когато се завери в рубли. Ние имаме писмо от Европейска комисия, което споделя,че заплащането с конвертиране в рубли, е нарушаване на глобите. Откриването на сметки в рубли ще се смята за нарушаване на глобите. На нас това ни е написано ясно от Европейска комисия.

Корабите / бел. ред. с газа от САЩ/ пътуват към България, наближават. Трябва да имаме стабилно договаряне при взаимно преференциални цени. Скоро договорът ни с “Газпром” изтича в края на годината. Цената е висока в този момент. Да сменяем природен газ с друго гориво ще отнеме доста време. Това е обвързвано и с вложения. Ако станем водороден хъб, това ще отнеме най-малко пет години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР