За това алармира пред Фрог нюз лидерът на БОЕЦ Георги

...
За това алармира пред Фрог нюз лидерът на БОЕЦ Георги
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ: Областният на Видин се скри в кенефа, кметът на Кюстендил зад секретарката си. Позор!

За това сигнализира пред Фрог нюз водачът на БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво описа той за днешното си ненадейно и извънредно прекарване:

Г-н Георгиев, през днешния ден сте имали извънредно прекарване в регионална администрация - Видин. Защо бяхте там и какво ви се случи?

През последните дни бяхме заляти със сигнали за всеобщи уволнения на хора, които са специалисти - главно адвокати в държавната администрация. Вчера на един правист на регионалната администрация във Видин, малко преди края на работния ден - към 15, 30 ч., му връчват заповед за уволняване. Държа да подчертая, че в тази ситуация приказваме за хора, които не са политически оцветени. БОЕЦ реши да даде публичност на тези процеси.

Как го направихте?

Тази заран отидохме непосредствено при регионалния шеф на Видин Огнян Асенов, с цел да го попитаме очи в очи за какво толкоз брутално се махат хора с опит. Влязох и пуснах лайф. В момента, в който ме видя, той отхвърли да отговори на въпросите ми. След това избяга по коридора и се заключи в тоалетната.

Вие какво направихте?

Останах самичък със секретарката му в кабинета. След това минах през всички стаи, с цел да се уверя, че не е там. А то какво се оказа - влезнал в кенефа и се заключил. Не желаех да влизам след него. Затова не знам сигурно дали беше се “приютил” в мъжката или женската.

Всичко това приказва за доста стеснителен развой, нали по този начин?

Да, тук става дума за развой на завладяване на страната посредством промяна на представители на държавната администрация. В ход са всеобщи уволнения и чистки. Тук не приказваме за калинките на ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те са по местата си. Тях никой не ги закача. Касае се за премахване на работещите хора, специалисти, които не се интересуват кой от коя партия е, а просто си гледат работата. По всичко проличава, че следва дълъг мандата на служебния кабинет на президента Румен Радев. А това значи надълбоко окопаване и връщана на статуквото на ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт.

Откъде вършиме извод за това?

Видимо е от тези всеобщи уволнения, за които приказвам. Много срамна обстановка. Досега такова нещо не ми се бе случвало.

Смятате ли да продължите да питате въпросния регионален шеф за дейностите му?

Този човек концепция си няма какво го чака. Разбира се, че ще продължим с нашите дейности, като му потърсим сметка за тази низост, която сътвори. Тук не приказваме за чувал картофи да го преместиш от едно на друго място. Става дума за живи хора, за ориста им, за фамилиите и околните ми. А този регионален шеф и такива като него са поставени краткотрайно на високите постове. За страдание, те се оказаха едни реализатори на мръсни поръчки.

Не сте ли краен?

Не. Какво съгласно вас значи да бягаш от жителите, да не можеш да обосновеш уволненията, да се криеш в тоалетната. Кой постъпва по този начин?! Ако това е твое решение - излезе и кажи за какво си го взел. Бягството значи, че изпълняваш нечия друга воля. И че махаш читави хора по лист. Какво като си регионален шеф. Ще взимаш 10 000 лв. два-три месеца и си заминаваш. Този човек би трябвало неотложно да си подаде оставката. Той е пешка в нечия игра.

Какъв е бил преди този момент господин Огнян Асенов?

Бивш полицай, оглавявал е регионалната дирекция на полицията във Видин. Представете си какви ги е правил тогава! Забележете, че на управителни длъжности сега се назначават някогашни военни, фатмаци, ченгета. Това е пълзящ прелом на зелените чорапи. Тези хора завладяват властта нелегално, въпреки, че не са определени от народа. Ако по този начин ще работят, дано да кажат коя партия е зад тях.

Знаете ли какъв брой специалисти са уволнени?

Само за последните дни във Видин са махнати 4 индивида. На национално равнище са над 200. Обаждат ни се отвред - Видин, Пловдив, Стара Загора, Сливен и т. н. Хората се чудят в тази скъпотия по какъв начин да живеят и какво да вършат. Това е безсрамие. И най-после иска ми се криеш в кенефа. Позор!

По ваш сигнал бе преустановен контракта за транспорт на пасажери сред Кюстендил и София. Разкажете ни повече за тази борба, за какво я започнахте?

Договорът на община Кюстендил с “Юнион Ивкони” бе преустановен по наш сигнал и гледище. Оказа се, че те печелят социална поръчка за транспорт на пасажери, защото в техническата оферта са показали, че рейсовете им са “Евро 6”. Така съумяват да отстранят конкуренцията.


Какво се оказва на процедура?

В реалност по линията се движат не ултрамодерни автобуси, както “Юнион Ивкони” са показали, а 24-годишни гробници със счупени стъкла. Повечето пасажери са по-млади от автобуса. Странно по какъв начин общината класира тази компания преди всичко. Ясно е, че става въпрос за сделка.

Защо сте недоверчив?

Защото министерство на превоза сезира кмета за това, само че той не предприе нищо.

Вие отидохте при него, доколкото зная?

Да, само че и той се скри зад секретарката си. Какви мъже единствено! Ще продължим да ровим случая, тъй като е значимо да разберем в този момент какви ще бъдат глобите за транспортната компания.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР