За тотална война с участието на цялото общество е призовал

...
За тотална война с участието на цялото общество е призовал
Коментари Харесай

Последните думи на Дугин преди атентата: Русия не може да спечели войната, ако не участва цялото общество

За тотална война с присъединяване на цялото общество е призовал Дугин преди атентата в събота, при който почина щерка му. 

След атентата със заложен експлозив под кола, при който почина дъщерята на Александър Дугин, в. " Ню Йорк Таймс " обръща внимание на личността на 60-годишния политически мъдрец, от време на време именуван " Философа на Путин ", който е водещ последовател концепцията да бъде превзета Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дугин дълго време заемаше позиция в ултранационалистическата външна страна, която през последните години се приближи до главното политическо течение в Русия. Президентът Владимир Путин повтори неговата философия, когато разгласи началото на нашествието в Украйна на 24 февруари. Тогава Путин съобщи, че Русия се бори с ръководената от Съединени американски щати " империя на лъжата ".

Отначало антикомунистически отстъпник, през последните години Дугин концентрира напъните си върху това да оказва въздействие на Кремъл и пропагандира визия за възраждаща се Русия, чийто главен зложелател е " атлантическият " свят, воден от Съединени американски щати. Неговото мислене се основава на концепциите на " евразийството ", съгласно които Русия е обособена цивилизация, която би трябвало да сътвори страна, обхващаща територията на някогашната ѝ империя, само че без комунистическата идеология на Съветския съюз, отбелязва американският вестник.

Дугин назова украинския протест от 2013 година против проруското управление на страната " държавен прелом, осъществен от Съединени американски щати ", целящ да осуети сходна агресия. " Само откакто възстановим Велика Русия под формата на евразийски съюз, можем да се превърнем в същински световен състезател ", сподели той.

През 2015 година Съединените щати постановиха наказания на Дугин за ролята му в политики, които заплашват Украйна, в това число за подкрепяне на набирането на бойци за подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. Дъщеря му Даря Дугина, на 29 година, която почина в събота, когато управляваният от нея автомобил се взриви на автомагистрала край Москва, беше журналистка. Тази година Съединени американски щати и Англия ѝ постановиха наказания, обвинявайки я в издание на дезинформация за Украйна.

Преди станалото в събота Дугин съобщи в своя канал в Телеграм, че Русия не може да завоюва войната в Украйна, в случай че не приготви цялото общество за война. Според него неотдавнашните набези на територията на Крим и обещанието на Киев да стартира контранастъпление демонстрират, че Украйна и западните ѝ съдружници не са подготвени на компромис. Русия е " отправила предизвикателство към Запада като цивилизация ", написа Дугин в обявата. " Това значи, че би трябвало да стигнем до дъно. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР