За тези почти 15 години феновете на киновселената на Marvel,

...
За тези почти 15 години феновете на киновселената на Marvel,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Тор: Любов и гръмотевици

За тези съвсем 15 години почитателите на киновселената на Marvel, която не е по никакъв начин дребна, се привързаха към главните герои. Ето за какво за тях гибелта на Тони Старк в " Отмъстителите: Краят " се оказа хем непредвидена, хем мъчителна.

Но той не е единственият, който може да се похвали с любовта на хората. Същото важи и за Тор Одинсон (Крис Хемсуърт). Все отново, в случай че не беше задоволително харесван и забавен, в този момент нямаше да пишем за четвъртия му независим филм.

Интересното при него е, че първите два, режисирани от Кенет Брана и Алън Тейлър, са доста по-различни от последните два, за които се погрижи новозеландския талант с камера в ръка Тайка Уайтити.
 Снимка 580191

Той свърши чудесна работа с " Тор: Рагнарок ", който бе признат задушевно и от критици, и от почитатели. Защото ни сподели Тор в една нова светлина. Той внезапно стана още по-забавен, а приключенията му хем смешни и занимателни, хем изпълнени с екшън.

Това се хареса на всички и разумно пристигна новината, че ще има четвърти независим филм - " Тор: Любов и гръмотевици ". Интересът на почитателите бе погъделичкан и от обстоятелството, че Натали Портман още веднъж ще влезе в ролята на Джейн Фостър - огромната обич на Тор.

От филмовите откъси разбираме, че Джейн по някакъв метод е съумяла да се снабди с безусловно същите сили, които има и Тор. И още по-изненадващото е, че за оръжие употребява Мьолнир - чукът, който злата сестра на Бога на гръмотевиците Хела, направи на части в " Рагнарок ".
 Снимка 580192

Всичко това незабавно води на мисълта, че мултивселената, която към този момент бе отворена от Доктор Стрейндж и Спайдърмен, ще се разкрие в цялостния си искра. Но дали това е по този начин или има друго разумно пояснение - няма да споделяме, тъй като ненавиждаме когато някой сее спойлери.

Факт е обаче, че Тор и Могъщия Тор, както назовава себе си Джейн, ще би трябвало да се изправят пред изверг, който е вдигнал мерника освен на тях, само че и на всички останали богове. Гор (Крисчън Бейл), който става прочут като Касапина на богове, е дал обет да избие всички божества, тъй като са недостойни и лъжливи.
 Снимка 580188

Преди няколко седмици се появиха отзиви, че точно Гор е може би най-хубавият изверг, който киновселената на Marvel има. След Танос, несъмнено. Силно изказване, което е мъчно да подкрепим, само че пък в действителност можем да кажем, че е измежду най-хубавите.

Интересен факт за него е, че визията му е изменена от Тайка Уайтити. Защото в комиксите носът му липсва и наподобява доста на различен изверг, само че от друга галактика - Волдемор. А едвам самия Тор - той още веднъж ще бъде нацепен. И да, сцената с голото му дупе не е цензурирана, както Уайтити към този момент разкри.
 Снимка 580195

" Тор: Любов и гръмотевици " несъмнено се пробва да тръгне по пътеката, отъпкана на предходния филм, което накара някои критици да го дефинират като прекрасен и занимателен, само че в това време и неправилен.

Дали е подобен всеки може да реши, откакто го изгледа. Ние сигурно ще препоръчаме гледането му, тъй като няма непотребна драма и разпъване на локуми. И ще напомним, че след първите (и по-кратки) финални надписи има една скрита сцена. След вторите (които са и надалеч по-дълги) още една. Това е Marvel въпреки всичко...

" Тор: Любов и гръмотевици " е по кината от 8 юли
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР