За тези, които не желаят да си я поставят, ще

...
За тези, които не желаят да си я поставят, ще
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ваксинираните с първа доза АстраЗенека могат спокойно да си сложат и втората

За тези, които не желаят да си я слагат, ще бъде взето решение с коя друга ваксина може да бъде сменена
8 000 дози Ремдесивир към този момент са разпределени. Количествата ще задоволят всички потребности в страната, увери на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

Днес са пристигнали нови дози от имунизацията на " АстраЗенека ".

От министерството са обезпокоени от днешните известия от Съединени американски щати за имунизацията на " Джонсън и Джонсън " и ще се вземе решение до края на деня по какъв начин ще се действа по този проблем, откакто излезе решение на ЕМА.

По отношение на имунизацията на " АстраЗенека " министърът съобщи, че всички, които желаят да си сложат втора доза, да си я слагат, защото експертно всички са сигурни в нейната сигурност и резултатност. " Тези, които не желаят да си я слагат, за тях ще бъде взето решение с какво може да бъде сменена от наличните в страната. Вариантите са два - имунизацията на " Пфайзер " и тази на " Модерна ". Няма изследвания за разбъркване на имунизациите. Големи европейски страни го направиха, нашите специалисти не престават да мислят по въпроса. Очаквам до края на седмицата експертно решение, ще се доверя на тяхното мнение ", съобщи проф. Ангелов.

" Наблюдава се наклонност за съвсем всички области в страна за спад на новозаболелите. Броят на признатите в лечебни заведения и на тези в интензивни отделения също е намалял. Тази наклонност дава опция на медиците „ да дишат по-спокойно”, изясни министърът.

Решение за разхлабване на ограниченията може да бъде взето след разбор на двуседмичните данни, които се показват в четвъртък, напомни Ангелов.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1423397954679877/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР