За тези, които искат да подобрят и оцветят диетата си

...
За тези, които искат да подобрят и оцветят диетата си
Коментари Харесай

Тайната на добрата закуска

За тези, които желаят да подобрят и оцветят диетата си - закуската е едно положително началото за това. Много от храните, които постоянно хапваме заран, имат високо наличие на мазнини, захар и елементарни въглехидрати. Да, те ни дават неотложен прилив на сила, само че ни карат да се усещаме като че ли сме с празен корем. И бързо огладняваме още веднъж.

Плодовете, въпреки това, са цялостни с витамини и минерали. Те са богат източник на комплицирани въглехидрати и фибри, които незабавно ни разсънват, засищат и способстват за цялостното ни здравословно положение. Защо е потребно да хапваме плодове заран Тайната на положителната закуска, която дава отговор на всички условия за хранителни стойности и ни поддържа сити до обяд, е изборът на композиция от храни.

Те би трябвало да обезпечават:
- Сложни въглехидрати, които дават дълготрайна сила
- Фибри, които да засищат
- Протеин, който е най-засищащият макронутриент, с цел да не прегладнеем преди обяд
- Здравословни мазнини, които също обезпечават сила и задоволеност

А плодовете са превъзходен метод, с цел да си набавим комплицирани въглехидрати. Въпреки че са богати на естествени захари, те съдържат диетични фибри. Фибрите прибавят размер към храните, забавят храносмилането и усвояването на плодовата захар.

Наред с тях, плодовете са богат източник на витамини А, витамин С и калий. Витамин А усъвършенства здравето на кожата и очите, бори се с инфекциите. Витамин С е значим за здравето на имунната система, както и за растежа и възобновяване на клетките. Калият оказва помощ за управление на кръвното налягане.

Плодове с ниско наличие на калории
В съпоставяне с размера си, доста плодове са с ниско наличие на калории. Ягодите, грейпфрутите, прасковите, папаята и пъпешът имат по-малко от 60 калории на порция. Така че можем умерено да им се насладим всяка заран, без да надвишаваме калорийния банкет за закуска.

Плодове с по-високо наличие на калории
Други плодове са много по-калорични. Мангото, гроздето, черешите и бананите имат повече калории и захар, по тази причина е добре да се употребяват умерено. Едно цяло манго да вземем за пример съдържа 45 грама захар.

Плодове и протеин - повече от добра композиция
Едни от най-вкусните комбинации от плодове включват ягоди, малини и боровинки. Добър вид са грейпфрут, киви и ягода, както и къпини, папая и пъпеш. А за още по-голяма приятност можем да прибавим към тях кисело мляко, цялостно с протеини, парче пълнозърнест изгорял самун с неподсладено ядково масло или яйце, съгласно желанията на всеки, написа Investrong.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР