За тези две години Румен Радев се опитва да се

...
За тези две години Румен Радев се опитва да се
Коментари Харесай

Антоанета Христова: Опозицията на Радев е в услуга на БСП

За тези две години Румен Радев се пробва да се еманципира от Българска социалистическа партия и да звучи като независима политическа институция. В последна сметка обаче две години имаме опозиционен президент, който е контрапункт на предходния. Опозицията, която Радев показва, е в услуга на Българска социалистическа партия, тъй че той ни минимум не е обособен от Българска социалистическа партия, а тъкмо противоположното. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия политическият психолог Антоанета Христова във връзка първите две години от встъпването в служба на президента Румен Радев.

,,От гледна точна на функционалностите му той е стеснен, заради което няма по какъв начин да изрази мнението на всички жители. Но е реалност, че президентът има проблем с ръководещите и може би в тази тенденция би трябвало да се работи, да се опита да се сближи с тях до някаква степен'', уточни Христова.

,,Радев тегли сила от това, че е съпротива на ръководещите и я предава на Българска социалистическа партия. Придавайки обаче тази сила, той ще остане един рамкиран президент'', добави още тя.

По думите ѝ вероятността президентът да учреди своя лична партия към този момент е повече в границите на желанията и концепциите, в сравнение с действителностите.

,,Много хора се заблуждават от ролята на президента. Очакват той да обгръща всички отзиви, а това е невероятно. Той ще бъде представител за част от обществото. Дали е сполучлив, ще забележим след завършването на мандата. Тогава може да го съпоставим и с предходните президенти, включи се по тематиката социологът Юрий Асланов'', допълвайки още, че поддръжката, която получава, надалеч надвишава поддръжката, която има Българска социалистическа партия сега.

,,Когато бе определен за президент, Румен Радев не притежаваше богат политически опит. От друга страна, беше определен точно тъй като не произхождаше от партийните среди. За него гласоподаваха хора, които по принцип не биха дали своят вот за претендент на Българска социалистическа партия. Той беше определен на основата на една вълна, която беше протестна против статуквото, в резултат на което той се нарежда като критик на властта'', разяснява Асланов.

,,Петър Стоянов стана президент поради рецесията, която се развихри. Тогава той беше припознат от хората като президент и резервира високо доверие даже към края на мандата си. Ще разберем дали Радев е добър президент, когато е изправен пред сходно тестване, тогава той ще би трябвало да уточни пътя на нацията и тогава ще разберем дали може да се наложи като народен говорител'', съобщи социологът.

,,Смятам, че Радев ще има упоритостта за втори мандат, само че е нелогично да се опита да направи политически план в рамките още на първия си мандат. Може да бъде изкушен от такава концепция по време на втория'', предвижда Юрий Асланов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР