За темата Чернобил пиша отдавна – поне от 3 десетилетия

...
За темата Чернобил пиша отдавна – поне от 3 десетилетия
Коментари Харесай

Александър Йорданов е против Белене, но само от свое име

За тематиката " Чернобил " пиша от дълго време – най-малко от 3 десетилетия съм се интересувал и съм разгласил материали. В книгата ми " Патриотични уроци " има специфичен " урок " за " Чернобил ". Филмът на HBO споделя истината с художествени похвати. Мисля, че и българските политици, и хората на изкуството са длъжници за незаконното безмълвие на българската комунистическа номенклатура за " Чернобил ". Това съобщи евродепутатът от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Александър Йорданов пред Нова телевизия.
" Категоричен съперник съм на АЕЦ " Белене ", само че мога да приказвам от свое име. Не може да си играем с живота и ориста на хората в България поради съответни стопански ползи, без значение кой ще строи централата ", настоя Йорданов пред Нова телевизия. " Ако зависеше от мен, още на следващия ден бих подарил тези съветски реактори, които ги домъкнаха тук, на Китай или Венецуела ", добави Йорданов.
Според евродепутата, сериалът на HBO е признание и за съветския обичай. Защо заговориха за това чак след 30 години, попита Йорданов и даде образец с клането в Катин. " Русия постоянно крие истината. Руските политици в никакъв случай не приказват истината на своя народ, да не приказваме, че ще я кажат на нас ", сподели Йорданов и разгласи, че когато приказваме с Русия на политическо равнище, би трябвало да сме наясно, че приказваме със събеседници, които са научени да лъжат.
Същевременно Йорданов разгласи, че Съюз на демократичните сили е подлагал на критика Борисов, само че поради избрани политики и трябвало да свикнем в България да разграничаваме рецензии по политики и отношение към даден човек, в тази ситуация Борисов. Промяна в България през годините била забележима и не трябвало да сме черногледи, приключи Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР