За теч на вода по улица във врачанското с. Косталево,

...
За теч на вода по улица във врачанското с. Косталево,
Коментари Харесай

Жители на врачанско село сигнализират за теч на вода, който от години създава проблеми

За теч на вода по улица във врачанското с. Косталево , с към десетгодишна отминалост, сигнализираха поданици на селото. Живеещите на ул. „ Дружба “ обясниха пред публицисти, че водата тече целогодишно, без значение дали е валяло скоро или е суша, като се ускорява в утринните часове. През зимата нещата се усложняват, защото, като се изключи че се получава тиня, водата замръзва и основава заплаха от произшествия.

Според притежателя на един от парцелите наоколо Лидия Кръстева , през последните месеци обстановката се е влошила, защото водата се просмуква и в парцела ѝ, и част от него към този момент е неизползваема. 

По думите на хората за казуса неведнъж е сигнализирано локалното водоснабдително сдружение, които, макар че са се отзовавали, към този момент не са разкрили повода. 
Потърпевшите са безапелационни, че повода е остаряла чешма, която към този момент не съществува, само че тръбите ѝ са изгнили и водата тече от там. Те считат, че с цел да се  установи сигурно от кое място идва водата, би трябвало да се прокопае улицата, само че от ВиК-Враца не желаят да го създадат.

„ Твърдят, че повода са високи подпочвени или отпадни води, а ние сме сигурни, че това е питейна вода “, изясни един от живеещите на ул. “Дружба “ Красимир Петрешков.

Водата, която тече там, не е питейна , споделиха за публицисти от ВиК-Враца. Оттам потвърдиха за казуса и че на мястото са копали най-малко 10 пъти, с цел да се търси повреда, само че такава не е открита. След последната тъжба от октомври предходната година е спрян основният кран на цялото село за шест часа, само че водата е траяла да си тече, което съгласно ВиК е знак, че повода за казуса не е спукан тръбопровод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР