За тази вечер е обявен оранжев код за поледици в

...
За тази вечер е обявен оранжев код за поледици в
Коментари Харесай

Става страшно! Задават се поледици в 18 области през нощта и в събота

За довечера е разгласен оранжев код за поледици в девет области. Предупреждението е в действие за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Хасковска, София-град и София-област. Синоптиците означават, че заради негативните температури в приземния пласт и преваляванията от дъжд тук-там в тези региони се образуват поледици.

За други 12 области е в действие жълт код за поледици и заледявания. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка, Старозагорска, Сливенска, Варненска, Добричка, Силистренска, Шуменска, Разградска, Търговищка.

През нощта и в утринните часове в събота ще доминира облачно време и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за формиране на поледици и заледявания.

Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2 градуса, на доста места в северните региони от страната до 0 – 5 градуса в южните и по Черноморието.

По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина – до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в необятни граници от 3 – 7 градуса в Северна до 8 – 13 градуса тук-там в Южна България.
Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Плавдивска, Пазараджишка, Пернишка, София-град и София-област. Синоптиците предизвестяват, че в тези области през нощта и в събота преди обяд има условия за формиране на поледици и заледявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР